Κλειστά μαγειρεία, ακριβά γεύματα στο Νοσοκομείο

nosokomeio-1039

Η ιστορία κρατά από το 2006. Τα μαγειρεία του Νοσοκομείου Κιλκίς από τότε βρίσκονται στο στάδιο της ανακαίνισης. Μιας ανακαίνισης που σταμάτησε λόγω έλλειψης χρημάτων.

Και έκτοτε μέχρι και σήμερα το Νοσοκομείο τροφοδοτείται σε φαγητό από μια εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια δαπάνη που για ένα έτος μόνο ανέρχεται στο ποσό που απαιτείται για τον πλήρη εκσυγχρονισμό και λειτουργία των μαγειρείων του Νοσοκομείου. Αρκεί να σημειωθεί ότι μόνο για το 2012 η εταιρεία εισέπραξε 660 χιλ. ευρώ.

Από το 2006 η εταιρεία  είναι η ίδια. Πρόεδρος του Νοσοκομείου τότε ήταν ο κ.Αμπατζής. Το ίδιο καθεστώς με τα κλειστά μαγειρεία συνεχίσθηκε και με τις επόμενες Διοικήσεις του Νοσοκομείου (Ασημακίδης, Χατζηκρανιώτης, Καρανικόλας, Χατζησάββας).

Το αντίτιμο για κάθε γεύμα κρίνεται γενικά υψηλό. Να  σημειωθεί ότι για κάθε νοσηλευόμενο η δαπάνη ανέρχεται στις περισσότερες περιπτώσεις, στα 15,5 ευρώ ημερησίως. Την ίδια ώρα  βέβαια στο ιστορικό Νοσοκομείο υπάρχουν ως μόνιμο προσωπικό μάγειροι, τραπεζοκόμοι κλπ. Το Κεντρικό κράτος για άλλη μια φορά αδιαφορεί για μια υπέρογκη δαπάνη η οποία πληρώνεται από τα χαράτσια και τις στερήσεις των Ελλήνων πολιτών.

Η τελευταία ανανέωση της σύμβασης  με την εταιρεία τροφοδοσίας έγινε πριν από ένα μήνα περίπου. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ.Θεμ. Ανθρακίδης υπέγραψε τη σύμβαση με την εταιρεία που, σημειωτέον, στον τελευταίο διαγωνισμό ήταν και πάλι η μοναδική συμμετέχουσα. Η ανανέωση περιλαμβάνει κάποιες νέες παραμέτρους που από μόνες τους δείχνουν το μέγεθος της εξοικονόμησης που μπορεί να επιτευχθεί ακόμη και χωρίς τη λειτουργία των μαγειρείων. Η νέα Διοίκηση διαπραγματεύθηκε και πέτυχε μείωση της ετήσιας δαπάνης κατά 7%. Παράλληλα μειώθηκε ο αριθμός των μερίδων κατά 15 περίπου ημερησίως, αφού ήταν “υπεράριθμες”. Τέλος, επιτεύχθηκε  ένας σεβαστός εξορθολογισμός  στη «δοσολογία».

Όπως  μας ανάφερε ο κ.Ανθρακίδης, όλα τα παραπάνω αποφέρουν μια εξοικονόμηση για το Νοσοκομείο  της τάξεως των 100-110 χιλ. ευρώ ετησίως. Η εξοικονόμηση  είναι μεγαλύτερης κλίμακας αν ληφθεί υπόψη ότι έχει σημειωθεί υπολογίσιμη αύξηση του αριθμού των νοσηλευομένων. Το Νοσοκομείο τέλος, θα επιτύχει μεγαλύτερη  εξοικονόμηση  αν προκύψει η μείωση στο ΦΠΑ της εστίασης  που σήμερα είναι 23%. 

Νέος διαγωνισμός

Όπως μας είπε ο Διοικητής του Νοσοκομείου, βασική επιδίωξη παραμένει η ένταξη του έργου εξοπλισμού των μαγειρείων σε πρόγραμμα χρηματοδότησης ώστε το πρόβλημα να λυθεί οριστικά.

Μέχρι τότε έχει δρομολογηθεί η προκήρυξη νέου διαγωνισμού.

Ηδη η Διοίκηση έχει λάβει την έγκριση από τις Προϊστάμενες Υγειονομικές Αρχές για την προκήρυξη. Η αρμόδια επιτροπή έχει συντάξει τον κατάλογο με τις τεχνικές προδιαγραφές για την τροφοδοσία.

Στον νέο διαγωνισμό, που θα γίνει εντός του έτους, αναμένεται να λάβουν μέρος πολλές ενδιαφερόμενες εταιρείες (πιθανόν και κιλκισιώτικες) ώστε να επιτευχθεί δραστική μείωση του κονδυλίου τροφοδοσίας.

Πηγή

 

προσφορές deals

Τελευταία νέα

Αναρτήθηκε στις 18/06/2019, 02:05 από StefWebTv
youtube-id-vailqe1-ruq Πολιτιστικός Σύλλογος Ευκαρπίας Κιλκίς | Στάθης Πολιτιστικός Σύλλογος Ευκαρπίας Κιλκίς | Στάθης Νικολαϊδης - Γιώργος Ατματσίδης |...
Αναρτήθηκε στις 17/06/2019, 23:02 από StefWebTv
youtube-id-p8uzbn1sibm Πολιτιστικός Σύλλογος Ευκαρπίας Κιλκίς | Παυλάκης Πολιτιστικός Σύλλογος Ευκαρπίας Κιλκίς | Παυλάκης Δραμινός | Ποντιακά live |...
Αναρτήθηκε στις 17/06/2019, 22:20 από StefWebTv
youtube-id-ggx88rycouy Πολιτιστικός Σύλλογος Ευκαρπίας Κιλκίς | Στάθης Πολιτιστικός Σύλλογος Ευκαρπίας Κιλκίς | Στάθης Νικολαϊδης - Παυλάκης Δραμινός -...
Αναρτήθηκε στις 16/06/2019, 04:01 από StefWebTv
youtube-id-rxluq-3qwmc 15-6-2919 ΕΥΚΑΡΠΙΑ ΚΙΛΚΙΣ ζωντανή μετάδοση 15-6-2919 ΕΥΚΑΡΠΙΑ ΚΙΛΚΙΣ ζωντανή...
Αναρτήθηκε στις 15/06/2019, 23:02 από StefWebTv
youtube-id-oxgyebbvpuy 15-6-2919 ΕΥΚΑΡΠΙΑ ΚΙΛΚΙΣ ζωντανή μετάδοση 15-6-2919 ΕΥΚΑΡΠΙΑ ΚΙΛΚΙΣ ζωντανή...
Αναρτήθηκε στις 06/06/2019, 14:31 από StefWebTv
youtube-id-0emoh1fda6k
Αναρτήθηκε στις 29/05/2019, 14:26 από StefWebTv
youtube-id-tn75zhl9e8q
Αναρτήθηκε στις 22/05/2019, 22:15 από StefWebTv
youtube-id-oqkqnzoerde

Η ιστοσελίδα  kilkistoday.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.