Στο Βέλγιο εκπρόσωποι του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

kpe kilkis 1044

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Δια Βίου Μάθηση/Εκπαιδευτικές Συμπράξεις Grundtvig και ανταλλαγής επισκέψεων των εκπροσώπων των φορέων των χωρών, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Mol – Zilvermeer  του Βελγίου από τις 15 Απριλίου έως τις 19 Απριλίου 2013. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν μέλη καθώς και εθελοντές  του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς. 

Το θέμα του προγράμματος είναι: ‘Just more than e-stories’ («Η Αφήγηση Ιστοριών ως εργαλείο για την Εκπαίδευση Ενηλίκων»). Η έναρξη του ήταν τον Αύγουστο του 2012 και η διάρκεια του είναι δυο έτη με επιχορήγηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τη συμμετοχή των χωρών: Πολωνία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ισπανία, Κύπρος, Ελλάδα. 

Στόχος του προγράμματος είναι να βρεθεί ένας τρόπος προσφοράς νέων μαθησιακών ευκαιριών μεταξύ πολιτών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σκοπός είναι η ενεργητική συμμετοχή των πολιτών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας σε θέματα ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών και η ευαισθητοποίηση τους σε θέματα σχετικά με περιβάλλον και την αειφορική διαχείριση μέσα από εκπαιδευτικές επισκέψεις μεταξύ των χωρών που συνεργάζονται στο ίδιο project.

Κατά την εβδομάδα επίσκεψης των συμμετεχόντων χωρών στο Βέλγιο  πραγματοποιήθηκαν  πολλές δράσεις που περιλάμβαναν: 

Οργανωμένες επισκέψεις στις πόλεις των Βρυξελλών,  του Λόμελ,  του Westerlo, μια επίσκεψη  στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μια επίσκεψη στο European Programmes for Education, Training and Cooperation  (EPOS), μια επίσκεψη στην πόλη και στο  ναό του Tongerlo. 

Παρουσίαση των τοπικών πολιτισμικών στοιχείων του Βελγίου και ανάδειξη της βελγικής φιλοξενίας με προσφορά παραδοσιακών τοπικών εδεσμάτων εκ μέρους του Βελγίου καθώς και τοπικών εδεσμάτων των χωρών συμμετοχής. Η Ελλάδα συμμετείχε με προϊόντα τοπικά , παραγωγής των γυναικών του χωριού του Π. Γυναικοκαστρου καθώς και των εθελοντών του Κέντρου Περ. 

Συμμετοχή των χωρών στο Ευρωπαϊκό Bazaar και στο Φεστιβάλ ‘Ιστορίες Αφήγησης’ που διεξήχθη στο  κάστρο του Alden Biesen.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Έκθεση του Περιβαλλοντικού Κέντρου  του Μol.

Βιωματική περιήγηση στα κανάλια του Κempische.

Η επόμενη επίσκεψη του προγράμματος αφορά τη χώρα συμμετοχής της Πολωνίας στις 6 – 11 Ιουνίου στην πόλη Μπιαλιστόκ της Πολωνίας

Υλικό από την επίσκεψη στο Βέλγιο μπορείτε να δείτε στο http://slides.ly/18bCukT

Πηγή

 

προσφορές deals

Τελευταία νέα

Αναρτήθηκε στις 14/02/2018, 14:16 από StefWebTv
youtube-id-lgo9o0x075q Κτήμα ευχών Κιλκίς | Κοπή πίτας & Γιορτή ποδοσφαίρου Κτήμα ευχών Κιλκίς | Κοπή πίτας & Γιορτή ποδοσφαίρου Ένωσης Ποδοσφαιρικών...
Αναρτήθηκε στις 14/02/2018, 13:30 από StefWebTv
youtube-id-vvlm15jd-gq Κτήμα ευχών Κιλκίς | Κοπή πίτας & Γιορτή ποδοσφαίρου Κτήμα ευχών Κιλκίς | Κοπή πίτας & Γιορτή ποδοσφαίρου Ένωσης Ποδοσφαιρικών...
Αναρτήθηκε στις 02/02/2018, 15:14 από StefWebTv
youtube-id-lnceggbxlz4 ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ - Ελένη Τσαριδου ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ - Ελένη Τσαριδου
Αναρτήθηκε στις 02/02/2018, 12:11 από StefWebTv
youtube-id-xq1qwl3d0vw test test
Αναρτήθηκε στις 02/02/2018, 09:39 από StefWebTv
youtube-id-x2qbkjq6qwa test test
Αναρτήθηκε στις 15/01/2018, 11:56 από kilkis
sto-anfilnt-ta-vlemata-tis-kyriakisΜια Κυριακή μ' ένα σπουδαίο ντέρμπι, αλλά χωρίς το γνωστό "κυρίως πιάτο" θα είναι αυτή. Το ντέρμπι στην Πρέμιερ Λιγκ ανάμεσα στους δυο "παλιόφιλους" από...

Η ιστοσελίδα  kilkistoday.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.