Τα Καφέ Επιδιόρθωσης ανθίζουν - Εθελοντική Ομάδα Παιονίας

Επιδιορθώνουμε τον εκτυπωτή, το μίξερ ή τα ρούχα μας, ενώ πίνουμε καφέ

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ

Τα Καφέ Επιδιόρθωσης ανθίζουν - Εθελοντική Ομάδα Παιονίας Τα Καφέ Επιδιόρθωσης ανθίζουν - Εθελοντική Ομάδα Παιονίας Τα Καφέ Επιδιόρθωσης ανθίζουν - Εθελοντική Ομάδα Παιονίας Τα Καφέ Επιδιόρθωσης ανθίζουν - Εθελοντική Ομάδα Παιονίας Τα Καφέ Επιδιόρθωσης ανθίζουν - Εθελοντική Ομάδα Παιονίας

Τις περισσότερες φορές που χαλάει μια μικρο-συσκευή στο σπίτι, κοστίζει λιγότερο το να αγοράσουμε μια νέα αντί να επιδιορθώσουμε την παλιά. Κι έτσι την πετάμε. Ως πράξη/απάντηση σε αυτήν την απίστευτη σπατάλη υλικών και ενέργειας, η περιβαλλοντική ακτιβίστρια Martine Postma δημιούργησε στην Ολλανδία το πρώτο Repair Cafe -δηλαδή Καφέ Επισκευής- του κόσμου.

Οι Καφετέριες Επισκευής είναι pop-up στέκια όπου μπορoύμε να φέρουμε τα χαλασμένα πράγματά μας -ηλεκτρονικά, ρούχα, εργαλεία- για να επισκευαστούν από μια ομάδα εθελοντών ηλεκτρολόγων, ξυλουργών, μοδιστρών και άλλων ειδικών επισκευής. Τα εργαλεία και τα υλικά που διατίθενται προέρχονται από πράγματα που θα μπορούσαν διαφορετικά να πεταχτούν. Αντί όμως να καταλήξουν στα σκουπίδια, επαναχρησιμοποιούνται. Στα Καφέ Επισκευής, μπορούμε να πιούμε τον καφέ μας και να γνωρίσουμε τους γείτονές μας, καθώς περιμένουμε τη σειρά μας για να συμβουλευτούμε έναν εθελοντή επισκευαστή.

Οι στόχοι του Καφέ Επισκευής είναι απλοί: μείωση των αποβλήτων, διατήρηση και μετάδοση των γνώσεων επισκευής και ενδυνάμωση της κοινότητας. Το πρώτο ολλανδικό Καφέ Επισκευής άνοιξε το 2009. Το 2013 κέρδισε το βραβείο ριζοσπαστικής καινοτομίας, εξαπλώνοντας την ιδέα του. Ως αποτέλεσμα μέχρι σήμερα έχουν ανοίξει κι άλλα «αδερφάκια» του, από τη Γερμανία μέχρι τον Καναδά, και από τη Λετονία μέχρι τη Βραζιλία, την Ιταλία και τις Η.Π.Α.

Για να κάνουμε κι εμείς το δικό μας Pop Up Καφέ Επιδιόρθωσης και να πάρουμε δωρεάν υποστήριξη από τον οργανισμό, αρκεί να ονομάσουμε το χώρο μας Repair Cafe, να έχουμε το ίδιο λογότυπο με το αρχικό και να αναφερόμαστε στην επίσημη ιστοσελίδα του. Δηλαδή να κάνουμε τα βασικά ώστε να εξαπλωθεί η ιδέα ενός εναλλακτικού πολιτισμού που πατάει σε βάσεις οικολογίας και αλληλεγγύης.

Πηγή: www.doctv.gr

Πηγή

 

προσφορές deals

Τελευταία νέα

Αναρτήθηκε στις 18/07/2019, 20:06 από StefWebTv
youtube-id-zvyq0euigh4
Αναρτήθηκε στις 18/07/2019, 20:05 από StefWebTv
youtube-id-ithrpb6q83s
Αναρτήθηκε στις 18/07/2019, 20:03 από StefWebTv
youtube-id-hwwrytjxppq
Αναρτήθηκε στις 18/07/2019, 20:02 από StefWebTv
youtube-id-ooqfpmf79fu
Αναρτήθηκε στις 18/07/2019, 20:01 από StefWebTv
youtube-id-uta4pugxbfc

Η ιστοσελίδα  kilkistoday.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.