Φωνές Γ. Γεωργαντά για τα διόδια των Ευζώνων

Φωνές Γεωργαντά για τα διόδια

Την διαμαρτυρία του για την υπουργική απόφαση που αφορά τη λειτουργία των διοδίων των Ευζώνων, καταθέτει ο Γ. Γεωργαντάς. 

Συγκεκριμένα ο βουλευτής Κιλκίς διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι η απαλλαγή από τη καταβολή των διοδίων για τους μόνιμους κάτοικους και άνεργους των περιοχών από τις οποίες διέρχεται η Εγνατία και οι κάθετοι άξονες προς αυτήν, θα ισχύσει όταν τεθεί σε λειτουργία το ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα των διοδίων ή όταν εγκριθεί η νέα τιμολογιακή πολιτική των διοδίων από τη Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Για το θέμα, ο κ. Γεωργαντάς, δημοσιοποιώντας το σχετικό απόσπασμα της υπουργικής απόφασης, εξέδωσε με τίτλο «εξαπάτησε τους Κιλκισιώτες ο υπουργός κ. Σπίρτζης» την ακόλουθη ανακοίνωση:

Φωνές Γεωργαντά για τα διόδια

«Όπως έχει ανακοινωθεί αύριο ξεκινά η λειτουργία του Σταθμού Διοδίων της Εγνατίας Οδού στους Ευζώνους Κιλκίς. Ο αρμόδιος Υπουργός με βαρύγδουπο ύφος είχε ανακοινώσει εδώ και λίγο καιρό ότι κανείς μόνιμος κάτοικος και άνεργος των περιοχών από τις οποίες διέρχεται η Εγνατία Οδός και οι κάθετοι άξονες αυτής δε θα καταβάλλει διόδια. Δεσμεύονταν σε πλήρη απαλλαγή των δύο αυτών κατηγοριών πολιτών, δηλαδή των μόνιμων κατοίκων και ανέργων και βέβαια η απόφαση αυτή ακούστηκε ευχάριστα σε πολύ κόσμο. Δυστυχώς όμως ήταν μία ακόμη εξαπάτηση των Ελλήνων και βεβαίως και των μόνιμων κατοίκων της Παιονίας.

Η Υπουργική Απόφαση με αριθμό ΔΝΣ/οικ.90497/ΦΝ393 την οποία υπέγραψε ο Υπουργός στις 15 Δεκεμβρίου 2017 και δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 18 Δεκεμβρίου 2017 , τεύχος Β΄ 4459 θα μείνει ως μνημείο απάτης και λαϊκισμού. Στην τελευταία παράγραφο της απόφασης αυτής ο Υπουργός αναφέρει ότι όλα αυτά τα καλά περί απαλλαγών θα ισχύσουν όταν και αν τεθεί σε πλήρη λειτουργία το ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα των διοδίων ή εγκρίνει τη νέα τιμολογιακή πολιτική των διοδίων η Γενική Διεύθυνση της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Δεν έχει ξανασυμβεί τέτοια κοροϊδία: Να εκδίδεται μια Υπουργική Απόφαση και αυτό που θεωρητικά ρυθμίζει να μετατίθεται στο άδηλο μέλλον και μετά την πλήρωση συγκεκριμένων προϋποθέσεων. Αποκορύφωμα της συστηματικής εξαπάτησης είναι η δήθεν εφαρμογή που υπάρχει στη σελίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την «ηλεκτρονική υποβολή αίτησης μόνιμου κατοίκου για διέλευση από διόδια» η οποία δεν λειτουργεί  αφού δεν υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο και πλην των άλλων ο Δήμος Παιονίας δεν συμπεριλαμβάνεται καν στους δικαιούχους.

Όλοι οι αρμόδιοι πρέπει άμεσα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προβούν σε κάθε αναγκαία ενέργεια προκειμένου οι μόνιμοι κάτοικοι των κοντινών χωριών στα διόδια να μην εξαναγκαστούν σε απομόνωση ή ταλαιπωρία λόγω της λειτουργίας των διοδίων.

Ο Βουλευτής ν. Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς σήμερα θα καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή και θα ανακοινώσει και κάθε άλλη ενέργεια του για το θέμα αυτό.»

 

Πηγή

Δραγανίδης Νίκος Μαθηματικός Κιλκίς

rosso

 

προσφορές deals

Τελευταία νέα

Αναρτήθηκε στις 18/07/2019, 20:06 από StefWebTv
youtube-id-zvyq0euigh4
Αναρτήθηκε στις 18/07/2019, 20:05 από StefWebTv
youtube-id-ithrpb6q83s
Αναρτήθηκε στις 18/07/2019, 20:03 από StefWebTv
youtube-id-hwwrytjxppq
Αναρτήθηκε στις 18/07/2019, 20:02 από StefWebTv
youtube-id-ooqfpmf79fu
Αναρτήθηκε στις 18/07/2019, 20:01 από StefWebTv
youtube-id-uta4pugxbfc

Η ιστοσελίδα  kilkistoday.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.