Βιωματικό επιμορφωτικό σεμινάριο στο Εσπερινό Γυμνάσιο Κιλκίς «Ενήλικας Μαθητής: Προσοχή στο Κενό»

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Εσπερινό Γυμνάσιο Κιλκίς Βιωματικό Επιμορφωτικό Σεμινάριο με τίτλο: «Ενήλικας Μαθητής: Προσοχή στο Κενό».

Βιωματικό σεμινάριο στο Εσπερινό | Κιλκίς24

Η εν λόγω δράση, που κατά κοινή ομολογία, πέτυχε τους αρχικούς της στόχους με επιτυχία, διοργανώθηκε, μετά από αίτημα της σχολικής μονάδας, από τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων της ΔΙ.Δ.Ε. Κιλκίς και εμψυχώτρια του σεμιναρίου ήταν η κα Γεωργία Μπάρου – Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων Παιδιών με Δυσλεξία και Μαθησιακές Δυσκολίες.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ψυχοκοινωνική κάλυψη τόσο των μαθητών και μαθητριών που έχουν διαγνωστεί με Μαθησιακές Δυσκολίες και φοιτούν στην εν λόγω σχολική μονάδα καθώς εξέφρασαν την ανάγκη για ενίσχυση της αυτοπεποίθησής και της αυτοεικόνας τους. Πολλοί από τους συμμετέχοντες ενήλικες μαθητές του σχολείου αναγνώρισαν στις περιγραφές της ομιλήτριας συμπεριφορές και στάσεις που τους απομάκρυναν στα παιδικά τους χρόνια από το σχολείο.

Είναι τυχαίο άραγε να είναι κάποιοι ενήλικες και να μην έχουν τουλάχιστον απολυτήριο Γυμνασίου; Σίγουρα δεν είναι! Τι είναι αυτό όμως που τους εμπόδισε να το αποκτήσουν; Οι λόγοι είναι πολλοί και το φαινόμενο πολυπαραγοντικό. Στερεότυπα ως προς το φύλο και τη διαδρομή του στην κοινωνία, οικονομικά και πολιτισμικά εμπόδια ήταν λόγοι που λειτούργησαν αποτρεπτικά ως προς τη φοίτηση.

Υπήρχαν βέβαια και τα παιδιά που έδειχναν να μην είναι προορισμένα να γίνουν οι καλύτεροι μαθητές της τάξης, αντίθετα δυσκολεύονταν να ανταποκριθούν ακόμη και στις στοιχειώδεις σχολικές απαιτήσεις, ήταν τα παιδιά που κάποτε λέγονταν για αυτά «…δεν παίρνουν τα γράμματα».

Τα παιδιά, που ένιωθαν ντροπή και ενοχή, γιατί δεν μπορούσαν να γράψουν, να διαβάσουν, να καταλάβουν το νόημα αυτού που διάβασαν, που βίωναν καθημερινά την αποτυχία παρά την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν, τα ντροπαλά παιδιά που προσπαθούσαν να περνούν απαρατήρητα, που είχαν χαμηλή αυτοεκτίμηση, που η καθημερινότητα του σχολείου ήταν επίπονη και φυσικά, μετά από όλα αυτά που βίωναν, ήταν τα παιδιά που έπειθαν τον εαυτό τους ότι δεν μπορούν να τα καταφέρουν, με αποτέλεσμα ακόμη και ως ενήλικες να νιώθουν ανεπαρκείς.

Η εν λόγω δράση αποτελεί την αρχή προβληματισμού και διερεύνησης ενός φαινομένου που χρήζει προσεχτικότερης «ματιάς» και ενδελεχούς αναζήτησης των βαθύτερων αιτιών που, ακόμη και στις μέρες μας, λειτουργούν αποτρεπτικά στην ολοκλήρωση της υποχρεωτικής φοίτησης.

 

Πηγή

Δραγανίδης Νίκος Μαθηματικός Κιλκίς

 

προσφορές deals

Τελευταία νέα

Αναρτήθηκε στις 14/02/2018, 14:16 από StefWebTv
youtube-id-lgo9o0x075q Κτήμα ευχών Κιλκίς | Κοπή πίτας & Γιορτή ποδοσφαίρου Κτήμα ευχών Κιλκίς | Κοπή πίτας & Γιορτή ποδοσφαίρου Ένωσης Ποδοσφαιρικών...
Αναρτήθηκε στις 14/02/2018, 13:30 από StefWebTv
youtube-id-vvlm15jd-gq Κτήμα ευχών Κιλκίς | Κοπή πίτας & Γιορτή ποδοσφαίρου Κτήμα ευχών Κιλκίς | Κοπή πίτας & Γιορτή ποδοσφαίρου Ένωσης Ποδοσφαιρικών...
Αναρτήθηκε στις 02/02/2018, 15:14 από StefWebTv
youtube-id-lnceggbxlz4 ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ - Ελένη Τσαριδου ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ - Ελένη Τσαριδου
Αναρτήθηκε στις 02/02/2018, 12:11 από StefWebTv
youtube-id-xq1qwl3d0vw test test
Αναρτήθηκε στις 02/02/2018, 09:39 από StefWebTv
youtube-id-x2qbkjq6qwa test test
Αναρτήθηκε στις 15/01/2018, 11:56 από kilkis
sto-anfilnt-ta-vlemata-tis-kyriakisΜια Κυριακή μ' ένα σπουδαίο ντέρμπι, αλλά χωρίς το γνωστό "κυρίως πιάτο" θα είναι αυτή. Το ντέρμπι στην Πρέμιερ Λιγκ ανάμεσα στους δυο "παλιόφιλους" από...

Η ιστοσελίδα  kilkistoday.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.