Λαμπρή υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών στο Κιλκίς

Λαμπρή υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών στο Κιλκίς

 "Πρώτα να θυσιαστούμε για την πατρίδα μας και μετά για τα κόμματα και τα προσωπικά μας συμφέροντα" τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από το Κιλκίς, όπου βρέθηκε την Πέμπτη 20 και την Παρασκευή 21 Ιουνίου για να τιμήσει τις εκδηλώσεις εορτασμού της εκατοστής επετείου από την απελευθέρωση της πόλης.

 
Λαμπρή υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών στο Κιλκίς Ο Αρχιεπίσκοπος έφτασε στον αύλειο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως τους Σωτήρος νωρίς το απόγευμα και τον υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυάνης και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, οι προσκεκλημένοι Μητροπολίτες Γουμενίσσης, Ἀξιουπόλεως καί Πολυκάστρου Λαμπρή υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών στο Κιλκίς κ. Δημήτριος, Σύρου, Τήνου, Ἄνδρου, Κέας καί Μήλου κ. Δωρόθεος, Θήρας, Ἀμοργοῦ καί Νήσων κ. Ἐπιφάνιος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Παροναξίας κ. Καλλίνικος, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, ο αναπληρωτής δήμαρχος κ. Περικλής Λαμπρή υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών στο Κιλκίς Κολότσιος, βουλευτές, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, σωμάτων ασφαλείας, τοπικών αρχών, συλλόγων και φορέων, ιερός κλήρος και πλήθος ευσεβών πιστών.

Κατά την επίσημη υποδοχή ο αναπληρωτής δήμαρχος καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο και τόνισε πως είναι απαραίτητη η συνεργασία της Εκκλησίας με την Πολιτεία, ενώ ανακοίνωσε πως ανακηρύσσεται ο Λαμπρή υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών στο Κιλκίς Αρχιεπίσκοπος επίτιμος δημότης Κιλκίς, λόγω του σπουδαίου κοινωνικού και φιλανθρωπικού του έργου.  Την ανακύρηξη σε επίτιμο δημότη έκανε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του οποίου έχω την τιμή να είμαι πρόεδρος  σας υποδέχεται στο ηρωικό Κιλκίς που συμπληρώνει  αύριο 100 χρόνια ελεύθερου βίου με αισθήματα σεβασμού και αγάπης αλλά και με γνώση και αναγνώριση του σπουδαίου έργου που έχετε προσφέρει στην μέχρι τώρα καταξιωμένη πνευματική και εκκλησιαστική διαδρομή σας . Το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς αποφασίζει την ανακήρυξη του  αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ Ιερώνυμου ως επίτιμου δημότη Κιλκίς, ως ένδειξη τιμής και σεβασμού προς το πρόσωπο και το αξίωμα του  αλλά και  αναγνώρισης  για το σπουδαίο εκκλησιαστικό, πνευματικό και κοινωνικό έργο του στα δύσκολα χρόνια που περνάει ο Ελληνικός λαός». 

Λαμπρή υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών στο Κιλκίς

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον αναπληρωτή δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο για την τιμή αυτή και ανέφερε πως "ο λαός μας χρειάζεται την συνεργασία της Εκκλησίας με την Πολιτεία, άλλωστε η ετυμολογία της λέξης "πολίτης" φανερώνει ότι είναι αυτός που ασχολείται με τα προβλήματα της πόλης, στο πέρασμα του χρόνου όμως άρχισε να χρησιμοποιείται και πολιτικά. Καλούμαστε να γνωρίζουμε πού φτάνουν τα όριά μας, γιατί κάθε φορά που τα υπερβήκαμε συνέβησαν άσχημα πράγματα. Η ενασχόληση με τα προβλήματα του ανθρώπου είναι και δικό μας έργο, ενώ τα πολιτικά είναι άλλων. Εκεί, όμως που τηρούνται τα όρια και υπάρχει συνεργασία, υπάρχει και ελπίδα.

Καθήκον μας εξάλλου, είναι να ενώσουμε το αίμα μας, τις δυνάμεις μας και θα ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε βοήθεια από άλλους, πρέπει να φανούμε μόνοι μας δυνατοί. πρώτα πρέπει να θυσιαζόμαστε για την πατρίδα μας και μετά για τα κόμματα και τα προσωπικά συμφέροντα"
 
Λαμπρή υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών στο Κιλκίς Αμέσως μετά τελέσθηκε επίσημη δοξολογία και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο λέγοντας πως η παρουσία του εδώ "πλουτίζει τις καρδιές τους, χαροποιεί τα συναισθήματά τους".
 
Λαμπρή υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών στο Κιλκίς Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την πρόσκληση, ενώ επισήμανε πως "στο πρόσωπό του διακρίνεται πλούσια διακονία αυτού που του έδωσε η Εκκλησία". "Η Εκκλησία, άλλωστε", τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος "ενδυναμώνει την ψυχή και αναγεννά τον άνθρωπο, δείχνοντάς του τον σωστό προορισμό".
 
Λαμπρή υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών στο Κιλκίς Στη συνέχεια τελέσθηκαν τα εγκαίνια του Εκκλησιαστικού Κειμηλιαρχείου στον ισόγειο χώρο, όπου βρίσκονται τα γραφεία της Μητρόπολης.

Λαμπρή υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών στο Κιλκίς

Πηγή

Δραγανίδης Νίκος Μαθηματικός Κιλκίς

rosso

 

προσφορές deals

Τελευταία νέα

Αναρτήθηκε στις 24/04/2023, 20:30 από XRP Live
youtube-id-ocwsigrqhji Ripple and XRP have been making headlines in the crypto world recently. Brad Garlinghouse, the CEO Ripple and XRP have been making...
Αναρτήθηκε στις 17/04/2023, 01:14 από StefWebTv
youtube-id-dhsb7vxl7bi Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022 - 2023 | ΠΑΟΚ Κρηστώνης - Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022 - 2023 | ΠΑΟΚ Κρηστώνης - ΑΠΟΛΛΩΝ...
Αναρτήθηκε στις 17/04/2023, 00:14 από StefWebTv
youtube-id-n6yaqa5kbtk Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022-2023 Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022-2023
Αναρτήθηκε στις 14/04/2023, 19:47 από StefWebTv
youtube-id-l8bql9sq_mc www.360diasasis.gr | 360 Εικονικές περιηγήσεις | 360 Virtual tours services www.360diasasis.gr | 360 Εικονικές περιηγήσεις | 360...
Αναρτήθηκε στις 09/04/2023, 17:53 από StefWebTv
youtube-id-natoetdhxo8 Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Ποντιακός...
Αναρτήθηκε στις 08/04/2023, 23:12 από StefWebTv
youtube-id-_sr1c7ai26m Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Ποντιακός...
Αναρτήθηκε στις 05/04/2023, 19:48 από StefWebTv
youtube-id-hmwhg1g6os 360 Google street view για επιχειρήσεις. 360 Google street view για επιχειρήσεις.
Αναρτήθηκε στις 04/04/2023, 16:36 από StefWebTv
youtube-id-jv8l-juq4h8 Βίντεο Εικονικής περιήγησης Μικροβιολογικού Ιατρείου Βίντεο Εικονικής περιήγησης Μικροβιολογικού Ιατρείου κ. Δημητρίου Παραστατίδη...

Η ιστοσελίδα  kilkistoday.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.