Γυμνάσιο Γουμένισσας Erasmus+ - Goumenissa Blog

1

Συμμετοχή του Γυμνάσιου Γουμένισσας στη δράση ΚΑ1 του Erasmus+ για επιμόρφωση σχολικού προσωπικού κατά το σχολικό έτος 2016-2017

Κάνοντας χρήση των δυνατοτήτων των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων κατάρτισης προσωπικού σχολικής μονάδας Erasmus+ KA1, το Γυμνάσιο Γουμένισσας υλοποίησε κατά το σχολικό έτος 2016-2017 ένα σχέδιο επιμόρφωσης προσωπικού στο πλαίσιο του εγκεκριμένου σχεδίου δράσης «Καινοτόμες διδακτικές πρακτικές ενάντια στη μαθητική αποτυχία και διαρροή».

Οι στόχοι του Γυμνασίου Γουμένισσας με τη συμμετοχή του στη δράση Erasmus+ ΚΑ1 ήταν οι εξής:

1. Η μείωση του αριθμού των μαθητών που παρουσιάζουν χαμηλή επίδοση και πολλές φορές εγκαταλείπουν το σχολείο μας πριν ολοκληρώσουν την υποχρεωτική εκπαίδευση.
2. Η ενσωμάτωση στο σχολικό περιβάλλον των μαθητών από όλα τα κοινωνικά στρώματα και πολιτιστικά υπόβαθρα, καθώς είμαστε σχολείο της ελληνικής παραμεθορίου.
3. Η γενικότερη βελτίωση της επίδοσης του μαθητικού συνόλου.
4. Η συνεχής επαγγελματική βελτίωση και πρόοδος του διδακτικού προσωπικού.
5. Ο εκσυγχρονισμός του εκπαιδευτικού συστήματος, η διάδοση καλών πρακτικών και η ανάπτυξη καινοτόμων δράσεων, ώστε να προσφέρουμε περισσότερα κίνητρα στους μαθητές για δημιουργική μάθηση και βελτίωση των κοινωνικών τους δεξιοτήτων.
6. Η αξιοποίηση στο μέγιστο βαθμό του τεχνολογικού υλικού που υπάρχει στο σχολείο (διαδραστικοί πίνακες, Η/Υ, βίντεο κλπ).
7. Η γνωριμία με τα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά συστήματα.
8. Ο εκσυγχρονισμός του σχολείου και η διεύρυνση της ευρωπαϊκής του διάστασης μέσα από τη συνεργασία με εκπαιδευτικούς, φορείς και ιδρύματα άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αλλά και της επίτευξης των παραπάνω στόχων, τρεις εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Γουμένισσας μετακινήθηκαν σε διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες και παρακολούθησαν δομημένους κύκλους σεμιναρίων σε φορέα πιστοποιημένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συγκεκριμένα:

Α. Ο εκπαιδευτικός Χρήστος Γιούγας ΠΕ 19 συμμετείχε στο πρόγραμμα “ICT in Education” του φορέα ITC International στη Βαρκελώνη της Ισπανίας κατά τη χρονική περίοδο 30/1/2017-3/2/2017.
Β. Η εκπαιδευτικός Χρυσάνθη Σταύρου ΠΕ 02 συμμετείχε στο πρόγραμμα “Early School Leaving” του φορέα ITC International στην Πράγα της Τσεχίας κατά τη χρονική περίοδο 20/3/2017-24/3/2017.
Γ. Η εκπαιδευτικός Ευδοξία Νικολαΐδου ΠΕ 06 συμμετείχε στο πρόγραμμα “Innovative Approaches to Teaching” του φορέα ITC International στην Πράγα της Τσεχίας κατά τη χρονική περίοδο 20/3/2017-24/3/2017.

Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς τα προγράμματα ανταποκρίθηκαν πλήρως στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες τους. Οι εκπαιδευτικοί αποκόμισαν γνώσεις και εμπειρίες χρήσιμες για την επαγγελματική τους βελτίωση και εξέλιξη.

Η αλληλεπίδραση με συναδέλφους από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης και απόκτηση πληροφοριών για τα διαφορετικά εκπαιδευτικά συστήματα αλλά και τις ποικίλες μεθόδους διδασκαλίας εμπλούτισε το «διδακτικό ρεπερτόριο» των συμμετεχόντων και επιπλέον άνοιξε ένα δίαυλο επικοινωνίας με σχολεία της Ευρώπης.

Ο φορέας υλοποίησης των προγραμμάτων ITC International ανταπεξήλθε πλήρως στις προσδοκίες των συμμετεχόντων, τόσο σε οργανωτικό όσο και σε διεκπεραιωτικό επίπεδο.

Το υλικό που διανεμήθηκε στους συμμετέχοντες μετά την παρακολούθηση των σεμιναρίων, και αφορά στο κάθε ένα από τα τρία προγράμματα, βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Γυμνασίου Γουμένισσας. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

 

Πηγή

 

προσφορές deals

Τελευταία νέα

Αναρτήθηκε στις 25/05/2020, 19:09 από StefWebTv
youtube-id-ouamidkccga
Αναρτήθηκε στις 23/05/2020, 22:21 από StefWebTv
youtube-id-b2sdt59jfeu Τραγούδι Γιάννης Τσιτιρίδης - Λύρα Θωμάς Μπαϊραχτάρης Τραγούδι Γιάννης Τσιτιρίδης - Λύρα Θωμάς Μπαϊραχτάρης - Κλαρίνο Γιώργος...
Αναρτήθηκε στις 23/05/2020, 14:15 από StefWebTv
youtube-id-gemcns500ro Τραγούδι Γιάννης Τσιτιρίδης - Λύρα Θωμάς Μπαϊραχτάρης Τραγούδι Γιάννης Τσιτιρίδης - Λύρα Θωμάς Μπαϊραχτάρης - Κλαρίνο Γιώργος...
Αναρτήθηκε στις 27/04/2020, 21:03 από StefWebTv
youtube-id-wpsxpiurmoa Συνεντεύξεις τελικού Παϊκου Γουμένισσας - Δόξας Χέρου Συνεντεύξεις τελικού Παϊκου Γουμένισσας - Δόξας Χέρου | Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ...
Αναρτήθηκε στις 26/04/2020, 17:28 από StefWebTv
youtube-id-jq9yvjlp6x4 Μουχαμπέτ στην Πικρολίμνη | Στεφανία Ποτουρίδου | Μουχαμπέτ στην Πικρολίμνη | Στεφανία Ποτουρίδου | Βαγγέλης Βαλσαμίδης | Λαϊκά...
Αναρτήθηκε στις 26/04/2020, 16:32 από StefWebTv
youtube-id-g0beqwg-alg Μουχαμπέτ στην Πικρολίμνη | Άγγελος Αγαθαγγελίδης | Μουχαμπέτ στην Πικρολίμνη | Άγγελος Αγαθαγγελίδης | Μπάμπης Αντωνιάδης |...
Αναρτήθηκε στις 25/04/2020, 23:16 από StefWebTv
youtube-id-iuhfongms-0 Μουχαμπέτ στη Πικρολίμνη | Στάθης Νικολαϊδης | Φάνης Μουχαμπέτ στη Πικρολίμνη | Στάθης Νικολαϊδης | Φάνης Κουρουκλίδης | Ποντιακό...
Αναρτήθηκε στις 24/04/2020, 20:41 από StefWebTv
youtube-id-5use8kwvoak 1998 Δόξα Χέρσου - ΠΑΟΝΕ Επταλόφου | 1998 Δόξα Χέρσου - ΠΑΟΝΕ Επταλόφου |

Η ιστοσελίδα  kilkistoday.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.