Το Κιλκίς έκλινε το γόνυ στην άγια μνήμη όσων θυσίασαν τη ζωή τους στη Μάχη - Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς - Eidisis.gr

21-iouniou-2013

Η Μάχη του Κιλκίς έκρινε την έκβαση του Β’ Βαλκανικού Πολέμου και κατοχύρωσε τη Μακεδονία στον εθνικό κορμό. Η ιστορική αυτή αλήθεια καταδεικνύει την τεράστια σημασία της και ιδιαίτερα για εμάς τους Κιλκισιώτες, που τιμήσαμε την 100η επέτειο την περασμένη Παρασκευή με κάθε τιμή.

Τη θυσία των ηρωικών μαχητών της πολύνεκρης μάχης  τίμησαν στον υψηλότατο βαθμό η Εκκλησία και ο Στρατός. Η Εκκλησία της Ελλάδος με την παρουσία εδώ του Μακαριωτάτου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, τον οποίο ανακήρυξε επίτιμο δημότη του το Κιλκίς και οι Ένοπλες Δυνάμεις  με την παρουσία στις εκδηλώσεις του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστρατήγου  Αθανάσιου Τσέλιου.

Η κυβερνητική εκπροσώπηση ήταν η μεγίστη τυπική, δηλαδή του Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης Θ. Καράογλου. Δυστυχώς δεν παρέστησαν  στην 100η επέτειο είτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είτε ο Πρωθυπουργός όπως θα άρμοζε σε ένα τόσο συγκλονιστικό γεγονός της νεότερης ιστορίας.
Από το πρωί η Φιλαρμονική του Δήμου Κιλκίς παιάνισε τον εωθινό και στη συνέχεια  τμήμα εφίππων και διμοιρίας με παραδοσιακές στολές προσομοίωσε την είσοδο στο Κιλκίς του Ελληνικού Στρατού μετά τη νικηφόρα έκβαση της Μάχης.

Στο Μητροπολιτικό Ναό αναπέμφθηκε Δοξολογία χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. ιερωνύμου, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο καθηγητής στο ΑΠΘ Σπυρίδων Σφέτσας.

Στο  Ηρώο της Μάχης κορυφώθηκαν στη συνέχεια οι εκδηλώσεις με την  επιμνημόσυνη δέηση όπου προέστη ο Μακαριώτατος  κ. Ιερώνυμος.  Συγκλονιστική στιγμή το προσκλητήριο των νεκρών μαχητών που έπεσαν στο πεδίο της δόξας για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι.

Στεφάνια κατέθεσαν: Ο Υπουργός Θ. Καράογλου ο Αρχηγός ΓΓΕΘΑ Μ. Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αθ. Τσέλιος, οι τρεις βουλευτές Γ. Γεωργαντάς, Θ. Παραστατίδης και Ειρ. Αγαθοπούλου δια χειρός του πρώτου, εκ μέρους του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ  Ευάγ. Βενιζέλου ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Φραγγίδης, ο αναπληρωτής Δήμαρχος Π. Κολότσιος, ο περιφερειάρχης Απ. Τζιτζικώστας μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Χρ. Γκουντενούδη, εκ μέρους των ΑΝ.ΕΛ. η βουλευτής Σερρών και αντιπρόεδρος της Βουλής Μαρία Κόλλια, ο αστυν. Διοικητής Αντώνης Λιάπης, ο διοικητής Πυροσβεστικής Αρ. Μαυρόπουλος, ο δήμαρχος Παιονίας Αθ. Λαπόρδας, οι δήμαρχοι Άρτας, Λάρισας και Μάνης από τις περιοχές των οποίων προέρχονταν πολλοί εκ των συμμετασχόντων στρατιωτών και αξιωματικών της Μάχης, ο δήμαρχος των αδελφοποιημένων Λατσιών Κύπρου Π. Κυπριανού,  εκ μέρους των κομμάτων οι κ.:  Δ. Ιωακειμίδης (Ν.Δ.) Λάζ. Λαζαρίδης (ΣΥΡΙΖΑ), Αν. Κωνσταντινίδου (ΔΗΜΑΡ), Θ. Αθανασιάδης (ΚΚΕ), εκπρόσωποι αντιστασιακών οργανώσεων και φορέων της πόλης και του νομού.

Μετά την  ξενάγηση στο Πολεμικό Μουσείο οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στο κέντρο της πόλης με την ενισχυμένη παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων μπροστά από την εξέδρα με τους επίσημους και τους πολίτες ένθεν και ένθεν της 21ης Ιουνίου που χειροκρότησαν τα νιάτα του τόπου.


Στην πλατεία Ειρήνης το ενδιαφέρον επισκεπτών και πολιτών συγκέντρωσε η έκθεση ιστορικών στρατιωτικών οχημάτων.

Πηγή

Δραγανίδης Νίκος Μαθηματικός Κιλκίς

rosso

 

προσφορές deals

Τελευταία νέα

Αναρτήθηκε στις 24/04/2023, 20:30 από XRP Live
youtube-id-ocwsigrqhji Ripple and XRP have been making headlines in the crypto world recently. Brad Garlinghouse, the CEO Ripple and XRP have been making...
Αναρτήθηκε στις 17/04/2023, 01:14 από StefWebTv
youtube-id-dhsb7vxl7bi Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022 - 2023 | ΠΑΟΚ Κρηστώνης - Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022 - 2023 | ΠΑΟΚ Κρηστώνης - ΑΠΟΛΛΩΝ...
Αναρτήθηκε στις 17/04/2023, 00:14 από StefWebTv
youtube-id-n6yaqa5kbtk Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022-2023 Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022-2023
Αναρτήθηκε στις 14/04/2023, 19:47 από StefWebTv
youtube-id-l8bql9sq_mc www.360diasasis.gr | 360 Εικονικές περιηγήσεις | 360 Virtual tours services www.360diasasis.gr | 360 Εικονικές περιηγήσεις | 360...
Αναρτήθηκε στις 09/04/2023, 17:53 από StefWebTv
youtube-id-natoetdhxo8 Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Ποντιακός...
Αναρτήθηκε στις 08/04/2023, 23:12 από StefWebTv
youtube-id-_sr1c7ai26m Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Ποντιακός...
Αναρτήθηκε στις 05/04/2023, 19:48 από StefWebTv
youtube-id-hmwhg1g6os 360 Google street view για επιχειρήσεις. 360 Google street view για επιχειρήσεις.
Αναρτήθηκε στις 04/04/2023, 16:36 από StefWebTv
youtube-id-jv8l-juq4h8 Βίντεο Εικονικής περιήγησης Μικροβιολογικού Ιατρείου Βίντεο Εικονικής περιήγησης Μικροβιολογικού Ιατρείου κ. Δημητρίου Παραστατίδη...

Η ιστοσελίδα  kilkistoday.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.