Με τροπολογία θα επιχειρήσουμε να ανατρέψουμε εκείνο που ψηφίσαμε! - Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς - Eidisis.gr

georgantas
«Δυο φορές ήρθε προς ψήφιση στη Βουλή και αρνηθήκαμε, οπότε το πήρε πίσω η κυβέρνηση. Εντάχθηκε όμως στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε σε ένα άρθρο, στο τέλος Απριλίου, οπότε δεν μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά και το ψηφίσαμε.Το ήθελαν οι δανειστές μας, η Τρόικα και δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Καταλαβαίνουμε τα προβλήματα που δημιουργούνται στην οικονομία των παραμεθόριων περιοχών 24 νομών και θα βρούμε λύση. Προσπαθούμε τώρα οι βουλευτές να καταθέσουμε τροπολογία που να αναιρεί αυτό που ψηφίσαμε!»
Στα λόγια αυτά του βουλευτή Καβάλας Κωνσταντίνου Κλειτσιώτη περικλείεται το οικονομικό δράμα των παραμεθορίων περιοχών, αλλά και το πολιτικό δράμα της χώρας.
Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού από το 2012 που αξιώνει την επιστροφή των κρατικών ενισχύσεων σε βιομηχανίες παραμεθορίων περιοχών που δόθηκαν με την μορφή δανείων  με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου- θέμα που αναδείξαμε την περασμένη εβδομάδα - ήρθε στο επίκεντρο και του προσυνεδριακού διαλόγου της Νέας Δημοκρατίας στο Κιλκίς το περασμένο Σάββατο.
Η αντιπροσωπεία της Ν.Δ. που είδε και συζήτησε με τους εκπροσώπους φορέων του νομού το περασμένο Σάββατο τα τοπικά προβλήματα αξιολόγησε το θέμα αυτό ως ένα από τα σημαντικότερα που τέθηκαν εκ μέρους των τοπικών φορέων.
Κατά τα άλλα οι βουλευτές κ. Κλειτσιώτης και Γ. Γεωργαντάς μαζί με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Δ. Ιωακειμίδη και στελέχη του οργανωτικού τομέα είδαν εκπροσώπους φορέων και αρχών, καθιστάμενοι κοινωνοί των τοπικών προβλημάτων. «Έγινε ουσιαστική δουλειά και θα είναι ευχής έργον αν οι επισκέψεις αυτές αποκτήσουν μόνιμο χαρακτήρα και επαναλαμβάνονται ανά εξάμηνο. Οι προτάσεις των φορέων του νομού θα κατατεθούν στις αρμόδιες γραμματείες του κόμματος προς επεξεργασία και προώθηση στην κυβέρνηση…» τόνισε ο βουλευτής Γ. Γεωργαντάς.
Στα θέματα που ξεχώρισαν ο κ. Κλειτσιώτης συγκατέλεξε και την αγωνία των αγροτικών φορέων του νομού στην ενδεχόμενη φορολόγηση των αγροτεμαχίων. Ο βουλευτής Καβάλας ανέφερε ότι όλα όσα λέγονται αποτελούν πληροφορίες, τίποτε δεν είναι δεδομένο και σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει ρύθμιση που δεν θα επιβαρύνει τους κατ’ κύριο επάγγελμα αγρότες.
Στα προβλήματα  όπου δεν απαιτείται κόστος και χρήζουν λύσεων αναφέρθηκε επίσης ο κ. Κλειτσιώτης δίνοντας ως παράδειγμα τη υστέρηση στις μεταρρυθμιστικές τομές, όπου επιβαλλόταν καλύτερες επιδόσεις από την κυβέρνηση. Όπως επίσης και η ταχύτερη αξιοποίηση υπαρχόντων κονδυλίων (π.χ. του ΟΑΕΔ) για την επιδότηση της ανεργίας των ελληνικών οικογενειών με κανένα εργαζόμενο.
Ο κ. Γεωργαντάς συνοψίζοντας πολιτικά τις πολλαπλές επαφές με τους πολίτες και εκπροσώπους φορέων του νομού τόνισε ότι καταγράφηκε η αγωνία και ο προβληματισμός του κόσμου, αλλά συνάμα και η πίστη του ότι η πολιτική της Ν.Δ. και της κυβέρνησης  εγγυάται την έξοδο από την κρίση.

Πηγή

Δραγανίδης Νίκος Μαθηματικός Κιλκίς

rosso

 

προσφορές deals

Τελευταία νέα

Αναρτήθηκε στις 24/04/2023, 20:30 από XRP Live
youtube-id-ocwsigrqhji Ripple and XRP have been making headlines in the crypto world recently. Brad Garlinghouse, the CEO Ripple and XRP have been making...
Αναρτήθηκε στις 17/04/2023, 01:14 από StefWebTv
youtube-id-dhsb7vxl7bi Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022 - 2023 | ΠΑΟΚ Κρηστώνης - Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022 - 2023 | ΠΑΟΚ Κρηστώνης - ΑΠΟΛΛΩΝ...
Αναρτήθηκε στις 17/04/2023, 00:14 από StefWebTv
youtube-id-n6yaqa5kbtk Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022-2023 Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022-2023
Αναρτήθηκε στις 14/04/2023, 19:47 από StefWebTv
youtube-id-l8bql9sq_mc www.360diasasis.gr | 360 Εικονικές περιηγήσεις | 360 Virtual tours services www.360diasasis.gr | 360 Εικονικές περιηγήσεις | 360...
Αναρτήθηκε στις 09/04/2023, 17:53 από StefWebTv
youtube-id-natoetdhxo8 Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Ποντιακός...
Αναρτήθηκε στις 08/04/2023, 23:12 από StefWebTv
youtube-id-_sr1c7ai26m Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Ποντιακός...
Αναρτήθηκε στις 05/04/2023, 19:48 από StefWebTv
youtube-id-hmwhg1g6os 360 Google street view για επιχειρήσεις. 360 Google street view για επιχειρήσεις.
Αναρτήθηκε στις 04/04/2023, 16:36 από StefWebTv
youtube-id-jv8l-juq4h8 Βίντεο Εικονικής περιήγησης Μικροβιολογικού Ιατρείου Βίντεο Εικονικής περιήγησης Μικροβιολογικού Ιατρείου κ. Δημητρίου Παραστατίδη...

Η ιστοσελίδα  kilkistoday.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.