Στέφανος Παραστατίδης Εν εξελίξει ιλαροτραγωδία... - Αρθρογραφία - Eidisis.gr

parastatidis-stefanos
Περισσότεροι από 60 βουλευτές της  ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν υπογράψει την πρόταση της Προανακριτικής Επιτροπής (λίστα Λαγκάρντ) για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου, κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνουμε το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος.

Η πρόταση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι πολυσέλιδη και εξηγεί με νομικά επιχειρήματα τα νέα δεδομένα, που προέκυψαν από την μέχρι τώρα έρευνα της επιτροπής, τα οποία απαιτούν την προσθήκη στο κατηγορητήριό της και του νέου αδικήματος κατά του κ. Παπακωνσταντίνου.

Ο Παπακωνσταντίνου κατηγορείται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος επειδή δεν επισημοποίησε δια πρωτοκόλου και δεν αξιοποίησε με δημόσιο τρόπο μία λίστα η οποία αποτελεί προϊόν υποκλοπής. Τη λίστα αυτή υπέκλεψε από κατάστημα της Ελβετικής τράπεζας HSBC ο Φαλτσιάνι το 2007 και εμπεριείχε  καταθέσεις προηγούμενων χρόνων.

Σε κάθε κράτος το οποίο η λίστα αξιοποιήθηκε, δε δημοσιοποιήθηκαν τα ονόματα των καταθετών, δεν ασχολήθηκαν οι σταθεροί φοροελεγκτικοί μηχανισμοί αλλά έγινε σύσταση ενός νέου μηχανισμού, ο οποίος διαπραγματεύτηκε δια της παράνομης οδού την επιστροφή ενός ποσού των χρημάτων των καταθετών, των οποίων  υπήρχε  αναντιστοιχία καταθέσεων και φορολογικών δηλώσεων. Γιατί δια της παράνομης οδού; Διότι κανένα επίσημο κράτος δε μπορεί να παραθέσει ένα προϊόν υποκλοπής ως επίσημο έγγραφο. Σε περιπτώσεις που το τόλμησε, όπως αυτή της Γαλλίας, το ανώτατο δικαστήριο απεφάνθη ότι η λίστα Λαγκάρντ δε μπορεί να αξιοποιηθεί καθότι αποτελεί προϊόν υποκλοπής και ακύρωσε κάθε διοικητική ή δικαστική απόφαση η οποία έκανε χρήση της συγκεκριμένης λίστας.

Ερχόμενοι στα δικά μας, έχουμε όλοι αντιληφθεί ότι η λίστα Λαγκάρντ δε μπορεί να αξιοποιηθεί πλέον και μάλιστα αφότου διέρρευσε  στη δημοσιότητα. Άλλωστε, αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν έχει αξιοποιηθεί και από τη σημερινή τρικομματική. Θυμίζει σχεδόν αυτισμό η προσπάθεια να καταδικάσουμε ένα πρόσωπο για τη μη αξιοποίηση μίας λίστας η οποία εν τοις πράγμασι δεν είναι αξιοποιήσιμη.

Ποιος ήταν, λοιπόν, ο μοναδικός ορθός τρόπος να γίνει η καταγραφή της έλευσης της λίστας στην Ελλάδα; Να μην πρωτοκολληθεί από τις Γαλλικές αρχές αλλά να σταλεί με συνοδευτική επιστολή. Αντίστοιχα, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δε θα έπρεπε να πρωτοκολληθεί από τις Ελληνικές αρχές. Αυτά ακριβώς είναι τα βήματα που έγιναν από το Γαλλικό και το Ελληνικό ΥπΟικ.

Οι *δικαστές* της προανακριτικής διατείνονται πως στο γαλλικό έγγραφο υπήρχε αναφορά για φορολογική χρήση της λίστας Λαγκάρντ. Μα για ποιο λόγο ζήτησε και πήρε ο Παπακωνσταντίνου τη λίστα από τη Γαλλία; Για χρήση χαρτιού τουαλέτας; Είναι καταφανές ότι η χρήση θα ήταν φορολογική αλλά με διαπραγματεύσεις και έσοδα κάτω από το τραπέζι.

Γιατί; Επειδή η λίστα αποτελεί προϊόν υποκλοπής (η επανάληψη είναι η μητέρα της εμπέδωσης).

Καταλήγοντας, η εν εξελίξει ιλαροτραγωδία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Πρώτα αποφασίσθηκε η σύσταση προανακριτικής για να αποδειχθούν, όχι αν υπάρχουν ευθύνες αλλά αν υπάρχουν ευθύνες ενός και μόνο προσώπου. Κατόπιν, διορίστηκαν χιτλερικοί, κομπλεξικοί και εγκάθετοι να βγάλουν το πόρισμα [θα μου πείτε αυτούς έχουμε]. Αυτό που επετεύχθη είναι να μεταμορφώσουν την προανακριτική σε μία τηλεοπτική σαπουνόπερα, στην οποία, άκουσον άκουσον, ο προεδρεύων κος Μαρκογιαννάκης προανήγγειλε το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος από την εκπομπή MEGA-Σαββατοκύριακο.

Σε αυτή τη ντροπιαστική καταδίκη της αλήθειας, της ουσίας και της δικαιοσύνης θα είμαι απέναντι.  Όσο για τα παλικάρια της φακής του ΠΑΣΟΚ που έβαλαν την υπογραφή τους για την παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου σε κακούργημα, δε διαφέρουν σε τίποτα από τους χαφιέδες της δεξιάς προηγούμενων δεκαετιών.

Πηγή

Δραγανίδης Νίκος Μαθηματικός Κιλκίς

rosso

 

προσφορές deals

Τελευταία νέα

Αναρτήθηκε στις 26/10/2021, 20:57 από StefWebTv
youtube-id-huwpvil5y2q Κιλκίς, παρέλαση. Κιλκίς, παρέλαση.
Αναρτήθηκε στις 18/10/2021, 00:56 από StefWebTv
youtube-id-kgiabh2xao Οι καλύτερες φάσεις του αγώνα της Α' ΕΠΣ Κιλκίς της 1η Οι καλύτερες φάσεις του αγώνα της Α' ΕΠΣ Κιλκίς της 1η αγωνιστικής. Απόλλων...
Αναρτήθηκε στις 18/10/2021, 00:18 από StefWebTv
youtube-id-euqabvej59g Α' ΕΠΣ Κιλκίς 1η αγωνιστική | Απόλλων Πευκόδασους - Α' ΕΠΣ Κιλκίς 1η αγωνιστική | Απόλλων Πευκόδασους - Εθνικός...
Αναρτήθηκε στις 30/09/2021, 12:56 από StefWebTv
youtube-id-ra2mciefx-m Φιλικός αγώνας ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Π.Αγιονερίου - Football Celebrities Kilkis Φιλικός αγώνας ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Π.Αγιονερίου - Football Celebrities...
Αναρτήθηκε στις 25/09/2021, 19:58 από StefWebTv
youtube-id-jzlqbkomecw Λήψη με Drone. Λήψη με Drone.
Αναρτήθηκε στις 23/09/2021, 13:45 από StefWebTv
youtube-id-a8zvtmqlgxe Hilights από το φιλικό στο Μαυρονέρι με τον τοπικό Απόλλων. Hilights από το φιλικό στο Μαυρονέρι με τον τοπικό...
Αναρτήθηκε στις 24/08/2021, 18:01 από StefWebTv
youtube-id-sulpjeurk58 Μουσική Βραδία στον Αρχαιολογικό χώρο Παλατιανού Μουσική Βραδία στον Αρχαιολογικό χώρο Παλατιανού Κιλκίς | Συνδιοργάνωση: Εφορεία...
Αναρτήθηκε στις 23/08/2021, 23:38 από StefWebTv
youtube-id-jkqtuaz5euw Αρχαιολογικός Χώρος Παλατιανού Κιλκίς |Δήμος Κιλκίς & Αρχαιολογικός Χώρος Παλατιανού Κιλκίς |Δήμος Κιλκίς & Εφορία Αρχαιοτήτων...

Η ιστοσελίδα  kilkistoday.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.