Οι ομορφιές και τα προϊόντα της Παιονίας στην Κύπρο - Πολιτική - Eidisis.gr

lapordas
Στα πλαίσια των δράσεων ανάπτυξης του τουρισμού και της εξωστρέφειας των τοπικών προϊόντων της Παιονίας, ο Δήμαρχος, Αθανάσιος Λαπόρδας συνόδευσε επιχειρηματική αποστολή στην Κύπρο, που οργάνωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κιλκίς. Τα παραδοσιακά προϊόντα, οι ξεχωριστές γεύσεις και οι ομορφιές του Κιλκίς και της Παιονίας παρουσιάστηκαν στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Ταξίδι 2013» στη Λευκωσία.
   Ο Δήμαρχος Παιονίας, συναντήθηκε στα περιθώρια εκδήλωσης της έκθεσης με  δύο εκπροσώπους της Κυπριακής Κυβέρνησης, τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Λακκοτρύπη καθώς και με τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσο Μητσόπουλο, στους οποίους παρουσίασε σύντομα τις αναπτυξιακές δυνατότητες του Δήμου Παιονίας.
Την πρώτη ημέρα της έκθεσης, σύμβουλοι του Δήμου Παιονίας και του Επιμελητηρίου Κιλκίς ανέπτυξαν με χρήση οπτικοακουστικών μέσων σε εκπροσώπους ιταλικών, πορτογαλικών και κυπριακών επιχειρήσεων και φορέων την οικονομία της περιοχή του Κιλκίς, την υφιστάμενη κατάσταση της τοπικής επιχειρηματικής δραστηριότητας και την αναπτυξιακή προοπτική των οινοποιείων της Παιονίας.
 Τη Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013, ο Δήμαρχος Παιονίας, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής της επιχειρηματικής αποστολής, πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κιλκίς, κ. Παύλο Τονικίδη, και τον εκπρόσωπο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γουμενίσσης, πατέρα Χριστόδουλο, συναντήθηκαν στο Δημαρχείο Λευκωσίας με τον Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα με κύριο θέμα συζήτησης τη δυναμική των ελληνικών και κυπριακών επιχειρήσεων αλλά και το ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν στη διαδικασία αυτή οι οικείοι δήμοι και τα επιμελητήρια. Στο περιθώριο της συνάντησης, ο κ. Λαπόρδας πρότεινε τη θεσμοθέτηση της συνεργασίας μεταξύ της μαρτυρικής κυπριακής πρωτεύουσας και της ιστορικής Παιονίας μέσω αδελφοποίησης των δύο δήμων.
  Αργότερα, οι τρεις εκπρόσωποι της ελλαδικής αποστολής επισκέφθηκαν την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου για να λάβουν την ευλογία του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομου. Ο Μακαριότατος υποδέχτηκε με ευχαρίστηση την αποστολή και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ιερά Μητρόπολη Γουμενίσσης, Αξιούπολης και Πολυκάστρου και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. κ. Δημήτριο. Αφού έλαβε την ευλογία του Μακαριότατου, η αποστολή ξεναγήθηκε στους χώρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής από τον Επίσκοπο Μεσαορίας πατέρα Γρηγόριο.
   Η τελευταία συνάντηση της ημέρας έλαβε χώρα στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κύπρου όπου ο πρόεδρος κ. Φειδίας Πηλείδης, υποδέχτηκε σύσσωμη την αποστολή. Στη συνάντηση αναλύθηκαν θέματα ουσιαστικής συνεργασίας των επιμελητηρίων με στόχο την τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσω της ανταλλαγής εμπειρίας και τεχνογνωσίας στην ελλαδική και κυπριακή αγορά.
   Το ταξίδι της αποστολής στην Κύπρο αποτελεί μία ακόμα επιβεβαίωση πως η συνεργασία του Δήμου με την Εκκλησία και το Επιμελητήριο είναι ουσιαστική και παραγωγική με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη της περιοχής σε κοινωνικό, οικονομικό αλλά και πολιτιστικό επίπεδο.

Πηγή

Δραγανίδης Νίκος Μαθηματικός Κιλκίς

rosso

 

προσφορές deals

Τελευταία νέα

Αναρτήθηκε στις 22/04/2019, 21:06 από StefWebTv
youtube-id-yjn6tjckavs Α' ΕΠΣ Κιλκίς 28η αγωνιστική | Δόξα Γερακαριού - Εθνικός Α' ΕΠΣ Κιλκίς 28η αγωνιστική | Δόξα Γερακαριού - Εθνικός Αξιούπολης |...
Αναρτήθηκε στις 22/04/2019, 09:48 από StefWebTv
youtube-id-bsktxl2zzhq Α' ΕΠΣ Κιλκίς 28η αγωνιστική | Δόξα Γερακαριού - Εθνικός Α' ΕΠΣ Κιλκίς 28η αγωνιστική | Δόξα Γερακαριού - Εθνικός Αξιούπολης |...
Αναρτήθηκε στις 15/04/2019, 22:28 από StefWebTv
youtube-id-uqlpqmv0lu4
Αναρτήθηκε στις 15/04/2019, 22:19 από StefWebTv
youtube-id-eabxhvrg-xe
Αναρτήθηκε στις 15/04/2019, 19:57 από StefWebTv
youtube-id-crnlnmcmf7q
Αναρτήθηκε στις 15/04/2019, 19:40 από StefWebTv
youtube-id-d8qyqrf1frs
Αναρτήθηκε στις 15/04/2019, 15:44 από StefWebTv
youtube-id-ve5sz3azwqi
Αναρτήθηκε στις 15/04/2019, 11:53 από StefWebTv
youtube-id-ydwudh8u7qq Full match | Πρωτάθλημα Α1 ΕΠΣ Κιλκίς | 25η αγωνιστική | Full match | Πρωτάθλημα Α1 ΕΠΣ Κιλκίς | 25η αγωνιστική | Α.Ο.Κιλκισιακός -...

Η ιστοσελίδα  kilkistoday.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.