Ο Περιφερειάρχης Απ. Τζιτζικώστας περιόδευσε στο δήμο Παιονίας - Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς - Eidisis.gr

gkountenoudhs-paionia
Την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς επισκέφτηκε την Τετάρτη ο  Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, προκειμένου να έχει συναντήσεις με εκπροσώπους τοπικών φορέων και υπηρεσιακούς παράγοντες για ζητήματα που αφορούν στην περιοχή.
Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του κ. Τζιτζικώστα στο Κιλκίς ήταν ο Τελωνειακός Σταθμός Ευζώνων, όπου προήδρευσε  σε συνάντηση εργασίας, με θέμα την καλύτερη δυνατή λειτουργία του τελωνείου εν όψει της έναρξης της θερινής τουριστικής περιόδου και της αναμενόμενης αύξησης της κίνησης ταξιδιωτών και εμπορευμάτων από και προς την Ελλάδα. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κιλκίς και αρμόδιος για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας της ΠΚΜ Χρήστος Γκουντενούδης, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Χαλκιδικής και αρμόδιος για θέματα Τουρισμού   της ΠΚΜ Γιάννης Γιώργος, ο Δήμαρχος Παιονίας Θανάσης Λαπόρδας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κιλκίς Αντώνης Λιάπης, ο Προϊστάμενος του Τελωνειακού Σταθμού Ευζώνων Γιάννης Καρακασίδης καθώς και εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Κιλκίς και Χαλκιδικής.
“Ο Τελωνειακός Σταθμός των Ευζώνων αποτελεί μια από τις βασικότερες πύλες εισόδου ταξιδιωτών και εμπορευμάτων, με κομβικό ρόλο στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη όχι μόνο της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και ολόκληρης της χώρας, καθώς υπολογίζεται ότι ετησίως διέρχονται περίπου 6 εκατομμύρια επισκέπτες. Είναι η πρώτη εικόνα που αποκομίζουν οι ταξιδιώτες εισερχόμενοι στην Ελλάδα. Και αυτή η εικόνα πρέπει να είναι θετική και αντιπροσωπευτική του υψηλού επιπέδου της χώρας μας.  Ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην εύρυθμη λειτουργία του τελωνείου. Αρωγοί στην προσπάθειά μας αυτή είναι όλοι οι  εμπλεκόμενοι φορείς, με τους οποίους συνεργαζόμαστε στενά προκειμένου να εντοπίσουμε έγκαιρα και να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις λειτουργικές δυσχέρειες που ανακύπτουν. Στο σταθμό υπάρχει έλλειμμα τελωνειακών υπαλλήλων, καθώς υπηρετούν 34 άτομα, ενώ απαιτούνται τουλάχιστον 50. Γι' αυτό και θα ζητήσω από την κυβέρνηση την ενίσχυσή του  με στελεχιακό δυναμικό, ειδικότερα κατά την περίοδο Μαΐου- Σεπτεμβρίου, όπου λόγω της αύξησης των μετακινήσεων, δημιουργούνται πρόσθετες ανάγκες σε προσωπικό. Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε την ετοιμότητα του υπηρεσιακού μηχανισμού του τελωνείου και να αναβαθμίσουμε τις υφιστάμενες υποδομές, ώστε να μειωθεί ο χρόνος αναμονής και να υπάρχει καλύτερη εξυπηρέτηση ταξιδιωτών και επαγγελματιών κατά τη διαδικασία διέλευσης των συνόρων”,  δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.  
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κιλκίς και αρμόδιος για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας της ΠΚΜ Χρήστος Γκουντενούδης έκανε λόγο για την “ανάγκη στελέχωσης με ανθρώπινο δυναμικό του τελωνείου αλλά και τουριστικού περιπτέρου που λειτουργεί στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Το τουριστικό περίπτερο ανήκει πλέον στη δικαιοδοσία της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς κι έχει ως  στόχο την ενημέρωση και παροχή χρηστικών πληροφοριών στους τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή”.
Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Χαλκιδικής και αρμόδιος για θέματα Τουρισμού της ΠΚΜ Γιάννης Γιώργος  αναφέρθηκε στην “προτεραιότητα που έχουμε δώσει ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην ενίσχυση του τουρισμού μέσα από τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Ο τουρισμός αποτελεί βασική συνιστώσα της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής μας και κάνουμε το καλύτερο δυνατό, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, προκειμένου να διευκολύνουμε την αυξημένη διέλευση τουριστών από τις βαλκανικές χώρες ενόψει της θερινής τουριστικής περιόδου”.

Στο Κ.Υ. Πολυκάστρου
Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου, όπου τον υποδέχτηκαν ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς Θέμης Ανθρακίδης, ο Υποδιοικητής Στέλιος Βανδίδης, ο Διεύθυντής του Κέντρου Υγείας Πολυκάστρου Γιώργος Περπερίδης, ο Δήμαρχος Παιονίας Θανάσης Λαπόρδας και υπηρεσιακοί παράγοντες. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη  της Π.Ε. Κιλκίς και αρμόδιο για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας της ΠΚΜ Χρήστο Γκουντενούδη, ξεναγήθηκε στους χώρους του Κέντρου Υγείας, ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί και παραβρέθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν των νοσηλευτών που υπηρετούν στο Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου.
“Το Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου αποτελεί ένα πρότυπο Κέντρο Υγείας, ένα αληθινό κόσμημα για την περιοχή, καθώς η στελέχωσή του με άριστα καταρτισμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και η υλικοτεχνική του υποδομή, το καθιστά έτοιμο να αντιμετωπίσει με επιτυχία κάθε είδους  περιστατικό”,  δήλωσε σχετικά ο κ. Τζιτζικώστας.
 
Στο Μητροπολίτη κ. Δημήτριο
Στις 17:30 ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είχε συνάντηση με το Μητροπολίτη Γουμένισσας, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριο στο Επισκοπείο και στην Ι. Μονή Παναγίας Γουμένισσας.

Πηγή

Δραγανίδης Νίκος Μαθηματικός Κιλκίς

rosso

 

προσφορές deals

Τελευταία νέα

Αναρτήθηκε στις 24/04/2023, 20:30 από XRP Live
youtube-id-ocwsigrqhji Ripple and XRP have been making headlines in the crypto world recently. Brad Garlinghouse, the CEO Ripple and XRP have been making...
Αναρτήθηκε στις 17/04/2023, 01:14 από StefWebTv
youtube-id-dhsb7vxl7bi Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022 - 2023 | ΠΑΟΚ Κρηστώνης - Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022 - 2023 | ΠΑΟΚ Κρηστώνης - ΑΠΟΛΛΩΝ...
Αναρτήθηκε στις 17/04/2023, 00:14 από StefWebTv
youtube-id-n6yaqa5kbtk Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022-2023 Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022-2023
Αναρτήθηκε στις 14/04/2023, 19:47 από StefWebTv
youtube-id-l8bql9sq_mc www.360diasasis.gr | 360 Εικονικές περιηγήσεις | 360 Virtual tours services www.360diasasis.gr | 360 Εικονικές περιηγήσεις | 360...
Αναρτήθηκε στις 09/04/2023, 17:53 από StefWebTv
youtube-id-natoetdhxo8 Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Ποντιακός...
Αναρτήθηκε στις 08/04/2023, 23:12 από StefWebTv
youtube-id-_sr1c7ai26m Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Ποντιακός...
Αναρτήθηκε στις 05/04/2023, 19:48 από StefWebTv
youtube-id-hmwhg1g6os 360 Google street view για επιχειρήσεις. 360 Google street view για επιχειρήσεις.
Αναρτήθηκε στις 04/04/2023, 16:36 από StefWebTv
youtube-id-jv8l-juq4h8 Βίντεο Εικονικής περιήγησης Μικροβιολογικού Ιατρείου Βίντεο Εικονικής περιήγησης Μικροβιολογικού Ιατρείου κ. Δημητρίου Παραστατίδη...

Η ιστοσελίδα  kilkistoday.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.