ΟΧΙ μαζί με την «Χρυσή Αυγή» - Πολιτική - Eidisis.gr

syriza
Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ν. Κιλκίς προκάλεσε η συμμετοχή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων στο Κιλκίς, την περασμένη Κυριακή. Εκεί όπου ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να συμμετάσχει στην ακτλαθεση στεφάνου, ενώ την ίδια αντίδραση είχε και το ΚΚΕ.
Στην επίσημη εκδήλωση που έλαβε χώρα στην Πλατεία Ειρήνης μπροστά στο μνημείο της θυσίας του ποντιακού ελληνσμού  η έχουσα την ευθύνη του προγράμματος Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς προσκάλεσε τα κόμματα και μεταξύ αυτών και την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.  
Ιδού η σχετική ανακοίνωση της Ν.Ε. Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ που εξηγεί τη στάση του.
Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ  Ν. Κιλκίς θεωρεί ότι είναι προσβολή στην μνήμη των σφαγιασθέντων, διωγμένων και εκπατρισθέντων Ποντίων η πρόσκληση που απηύθυνε η Περιφερειακή Διοίκηση Κιλκίς, στην Χρυσή Αυγή σαν κοινοβουλευτικό κόμμα, να συμμετάσχει επίσημα στην εκδήλωση μνήμης που οργανώθηκε την 19-05-13 στην πλατεία Ειρήνης.
Μετά από αυτήν την ενέργεια η Ν.Ε. αποφάσισε να μην συμμετάσχει στην κατάθεση στεφάνου και ζήτησε από τους διοργανωτές να δικαιολογήσουν αυτήν την στάση τους. Η απάντηση ήταν αρνητική. Δεν μας δόθηκε η δυνατότητα επίσημα και μπροστά στους παρευρισκόμενους συμπολίτες μας να εκφράσουμε αυτήν μας την αντίθεση.
Αντίθεση που πηγάζει από το γεγονός ότι η Χ.Α εκφράζει και προωθεί την μισαλλοδοξία, τον ρατσισμό και έχει στην πρακτική της το δόγμα « πας μη Έλλην βάρβαρος». Δεν είναι δυνατόν εμείς ως προσφυγικός πληθυσμός που οι παππούδες μας υπέστησαν τα πάνδεινα από ένα καθεστώς με την ίδια ιδεολογία της Χ.Α. των εθνικών εκκαθαρίσεων, να επιτρέψουμε σε αυτούς που θεωρούν κάθε πρόσφυγα που έχει καταφύγει στην χώρα μας για οποιοδήποτε λόγο (πολιτικό, οικονομικό, ανθρωπιστικό) ότι είναι υπάνθρωπος, να συμμετέχουν σε μια τέτοια εκδήλωση.  
 
  ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΣΥΡΙΖΑ/EKM Ν. ΚΙΛΚΙΣ  

Π.Ε. Κιλκίς: Όλα τα κόμματα
προσκαλούνται
Όταν θέσαμε υπόψιν της Π.Ε. Κιλκίς την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας την απάντησή της, μας απεστάλη το ακόλουθο κείμενο:
Σχετικά με την ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ που αφορά στις προσκλήσεις για την εκδήλωση Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, έχουμε να σημειώσουμε το εξής:
Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς με βάση τις ισχύουσες Διατάξεις έχει την αρμοδιότητα για την άρτια διοργάνωση των σχετικών εκδηλώσεων στο γεωγραφικό της πλαίσιο. Οι σχετικές Διατάξεις και τα Προεδρικά Διατάγματα προβλέπουν επακριβώς τους φορείς και τα πρόσωπα προς τους οποίους απευθύνονται οι προσκλήσεις για τις εκάστοτε εκδηλώσεις. Στον κατάλογο των αποδεκτών περιλαμβάνονται όλα τα κόμματα που μετέχουν στο Εθνικό και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Χρήστος Γκουντενούδης
Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Κιλκίς  

Πηγή

Δραγανίδης Νίκος Μαθηματικός Κιλκίς

rosso

 

προσφορές deals

Τελευταία νέα

Αναρτήθηκε στις 24/04/2023, 20:30 από XRP Live
youtube-id-ocwsigrqhji Ripple and XRP have been making headlines in the crypto world recently. Brad Garlinghouse, the CEO Ripple and XRP have been making...
Αναρτήθηκε στις 17/04/2023, 01:14 από StefWebTv
youtube-id-dhsb7vxl7bi Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022 - 2023 | ΠΑΟΚ Κρηστώνης - Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022 - 2023 | ΠΑΟΚ Κρηστώνης - ΑΠΟΛΛΩΝ...
Αναρτήθηκε στις 17/04/2023, 00:14 από StefWebTv
youtube-id-n6yaqa5kbtk Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022-2023 Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022-2023
Αναρτήθηκε στις 14/04/2023, 19:47 από StefWebTv
youtube-id-l8bql9sq_mc www.360diasasis.gr | 360 Εικονικές περιηγήσεις | 360 Virtual tours services www.360diasasis.gr | 360 Εικονικές περιηγήσεις | 360...
Αναρτήθηκε στις 09/04/2023, 17:53 από StefWebTv
youtube-id-natoetdhxo8 Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Ποντιακός...
Αναρτήθηκε στις 08/04/2023, 23:12 από StefWebTv
youtube-id-_sr1c7ai26m Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Ποντιακός...
Αναρτήθηκε στις 05/04/2023, 19:48 από StefWebTv
youtube-id-hmwhg1g6os 360 Google street view για επιχειρήσεις. 360 Google street view για επιχειρήσεις.
Αναρτήθηκε στις 04/04/2023, 16:36 από StefWebTv
youtube-id-jv8l-juq4h8 Βίντεο Εικονικής περιήγησης Μικροβιολογικού Ιατρείου Βίντεο Εικονικής περιήγησης Μικροβιολογικού Ιατρείου κ. Δημητρίου Παραστατίδη...

Η ιστοσελίδα  kilkistoday.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.