Eπιστολή προς τους πελάτες των λογιστικών γραφείων

epistoloxarto

Αγαπητέ συνεργάτη,

Σε ευχαριστούμε που επέλεξες ένα Λογιστή-Φοροτεχνικό μέλος του Συλλόγου μας.

Ο Σύλλογος καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε τα μέλη του να είναι ενημερωμένα και επαρκώς καταρτισμένα, στο πολύ δύσκολο φορολογικό περιβάλλον που ζούμε. Ειδικά την τελευταία 5ετία, μετά την μεταφορά πλήθους εργασιών από διάφορους Κυβερνητικούς φορείς στα Λογιστικά γραφεία, ο Λογιστής-Φοροτεχνικός σου σε εξυπηρέτησε αφιλοκερδώς τις περισσότερες των περιπτώσεων.

Υποχρέωση του Λογιστή-Φοροτεχνικού είναι να σε ενημερώνει για οτιδήποτε πρέπει να δηλώσεις στην Δήλωση φορολογίας εισοδήματος. Να υποβάλει έγκαιρα την Δήλωση εισοδήματος (εφόσον έχεις έλθει έγκαιρα στο γραφείο), να σε ενημερώνει για το ποσόν του φόρου που προκύπτει και τις προθεσμίες πληρωμής του. Τέλος, αφού θα το ζητήσεις, να σου δίδει αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος όταν υποβληθεί η Φορολογική Δήλωση, το οποίο και θα πρέπει να διαφυλάξεις για οποιαδήποτε μελλοντική χρήση.

Επίσης εάν ανήκεις στην κατηγορία των αγροτών του Ειδικού καθεστώτος, θα πρέπει να προσκομίσεις τα παραστατικά αγορών - πωλήσεων, για τον προσδιορισμό του εισοδήματος σου με βάση τα έσοδα και έξοδα.

Για όλες τις άλλες φορολογικές υποχρεώσεις κατά την διάρκεια του έτους, που υπάρχουν ή θα προκύψουν στο μέλλον, καμιά υποχρέωση δεν έχει ο Λογιστής - Φοροτεχνικός.

Σου θυμίζουμε ότι θα πρέπει να απευθυνθείς ξανά σε αυτόν, για :

  • Να πάρεις το εκκαθαριστικό σημείωμα του ΕΝ.Φ.Ι.Α. και το σημείωμα πληρωμής του, όταν αυτό εκδοθεί από την Γ.Γ.Π.Σ.

  • Να κάνεις ρύθμιση των οφειλόμενων εκπρόθεσμων φόρων που τυχόν οφείλεις.

  • Να υποβάλεις αίτηση για το πετρέλαιο θέρμανσης, αν είστε δικαιούχος.

  • Να υποβάλεις αίτηση για χορήγηση οικογενειακού επιδόματος, αν είστε δικαιούχος, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

  • Να υποβάλεις Ε9 σε ένα μήνα από την σύνταξη συμβολαίου για αγορά ή την πώληση ακινήτου ή θανάτου δικών μας ανθρώπων.

  • Να υποβάλεις ηλεκτρονικά μισθωτήρια συμβόλαια ακινήτων, μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από την ημερομηνία σύνταξης του.

  • Να ζητήσεις την ηλεκτρονική αποστολή οικονομικών σου στοιχείων στις τράπεζες.

  • Να ζητήσεις την έκδοση τελών κυκλοφορίας, ταυτοτήτων οφειλής και οποιονδήποτε άλλων εντύπων σου ζητηθούν από οποιοδήποτε φορέα (ΟΓΑ-ΙΚΑ-Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. κτλ.)

Εναλλακτικά μπορείς με την χρήση των κωδικών TAXISNET να προβείς εσύ σε όλες τις παραπάνω ενέργειες χωρίς να επιβαρυνθείς με οποιοδήποτε κόστος και φυσικά να μην επιβαρύνεις και με κόστος τον Λογιστή σου.

Αυτονόητο είναι ότι η αμοιβή του Λογιστή - Φοροτεχνικού, την οποία έλαβε κατά την σύνταξη και αποστολή της δήλωσης εισοδήματος, καλύπτει μόνο αυτή την εργασία. Για όλες τις άλλες εργασίες που αναφέρθηκαν παραπάνω και τυχόν άλλες που δεν αναφέρθηκαν υπάρχει ανάλογη αμοιβή και αυτή καθορίζετε από τον κάθε Συνάδελφο.

Σε ευχαριστούμε, και πάλι, για την υποστήριξη σου και να είσαι βέβαιος ότι τα μέλη μας, θα εξακολουθήσουν να κάνουν ότι είναι εφικτό και δυνατό για την εξυπηρέτηση σου.


Για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών

Για την Ενωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Κιλκίs

Eπιστολή προς τους πελάτες των λογιστικών γραφείων
Eπιστολή προς τους πελάτες των λογιστικών γραφείων
 

Πηγή

Δραγανίδης Νίκος Μαθηματικός Κιλκίς

rosso

 

προσφορές deals

Τελευταία νέα

Αναρτήθηκε στις 24/04/2023, 20:30 από XRP Live
youtube-id-ocwsigrqhji Ripple and XRP have been making headlines in the crypto world recently. Brad Garlinghouse, the CEO Ripple and XRP have been making...
Αναρτήθηκε στις 17/04/2023, 01:14 από StefWebTv
youtube-id-dhsb7vxl7bi Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022 - 2023 | ΠΑΟΚ Κρηστώνης - Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022 - 2023 | ΠΑΟΚ Κρηστώνης - ΑΠΟΛΛΩΝ...
Αναρτήθηκε στις 17/04/2023, 00:14 από StefWebTv
youtube-id-n6yaqa5kbtk Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022-2023 Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022-2023
Αναρτήθηκε στις 14/04/2023, 19:47 από StefWebTv
youtube-id-l8bql9sq_mc www.360diasasis.gr | 360 Εικονικές περιηγήσεις | 360 Virtual tours services www.360diasasis.gr | 360 Εικονικές περιηγήσεις | 360...
Αναρτήθηκε στις 09/04/2023, 17:53 από StefWebTv
youtube-id-natoetdhxo8 Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Ποντιακός...
Αναρτήθηκε στις 08/04/2023, 23:12 από StefWebTv
youtube-id-_sr1c7ai26m Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Ποντιακός...
Αναρτήθηκε στις 05/04/2023, 19:48 από StefWebTv
youtube-id-hmwhg1g6os 360 Google street view για επιχειρήσεις. 360 Google street view για επιχειρήσεις.
Αναρτήθηκε στις 04/04/2023, 16:36 από StefWebTv
youtube-id-jv8l-juq4h8 Βίντεο Εικονικής περιήγησης Μικροβιολογικού Ιατρείου Βίντεο Εικονικής περιήγησης Μικροβιολογικού Ιατρείου κ. Δημητρίου Παραστατίδη...

Η ιστοσελίδα  kilkistoday.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.