Πώς θα βρούμε τη χαρά

Δέσποινα Μοσχούτα

Της Δέσποινας Μοσχούτα *

Τη βρήκαμε τη χαρά έστω και για λίγο, στη σχετική συζήτηση που διοργάνωσε χθες στο εργατικό κέντρο Κιλκίς το λαϊκό Πανεπιστήμιο Κ. Μακεδονίας και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση Κιλκίς με εισηγήτρια τη γνωστή ψυχολόγο Έλλη Φρεγγίδου.

Κατ' αρχήν ήταν η επιλογή του θέματος φοβερά ελκυστική, σε μια εποχή κρίσης όπου όλοι κυκλοφορούν κατηφείς μέσα στην κατάθλιψη και την ανασφάλεια.

Το ζητούμενο λοιπόν είναι η χαρά, και πώς να τη βρούμε μέσα στο συγκεκριμένο περιβάλλον.

Και μη φανταστείτε ότι η Έλλη Φρεγγίδου έδωσε μαγικές συνταγές γιατί αυτές δεν υπάρχουν.

Αυτό που κατάλαβα εγώ είναι ότι τη χαρά θα τη βρούμε μέσα μας, και πώς θα γίνει αυτό όταν όλα γύρω μας είναι αρνητικά;

Η απάντηση είναι ανακαλύπτοντας πράγματα μικρά που μας κάνουν προσωπικά χαρούμενους και ευτυχισμένους, τα οποία για τον καθένα μπορεί να είναι διαφορετικά.

Και μη φανταστείτε χαρά ατέρμονη, αυτό δεν γίνεται εκ των πραγμάτων, αλλά στιγμές χαράς, ίσως ώρες. Αυτό όμως, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε.

Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται δουλειά,να ψάξουμε μέσα μας, να ξεφύγουμε από την εξάρτηση των υλικών αγαθών που τον τελευταίο καιρό κυρίεψαν την ζωή μας και τότε θα βρούμε τι πραγματικά μας κάνει χαρούμενους.

Και όταν εμείς είμαστε χαρούμενοι,τότε μπορούμε να μεταδώσουμε τη χαρά αυτή και στους άλλους.

Ξέρω τι θα μου πείτε, μα πώς να είμαστε χαρούμενοι όταν δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει, όταν δεν ξέρουμε τι θα βάλουμε στο τραπέζι μας σήμερα, πώς θα πάρουμε τα φάρμακά μας,πώς θα ζεσταθούμε και...και...

Σας λέω λοιπόν μπορούμε, και σας τα λέει άνθρωπος που τα έχει βιώσει όλα τον τελευταίο καιρό.

Ναι μπορούμε, με αγώνα, με καθημερινές μάχες, με ήττες και με νίκες.

Κατά τα άλλα, η αίθουσα ήταν γεμάτη στο εργατικό κέντρο, με γυναικείο κοινό κυρίως, η συζήτηση ήταν ενδιαφέρουσα και απολαυστική, και ναι βρήκαμε τη χαρά για λίγες ώρες.

* Δημοσιογράφος

despmosxouta @ gmail.com

 

προσφορές deals

Τελευταία νέα

Αναρτήθηκε στις 14/02/2018, 14:16 από StefWebTv
youtube-id-lgo9o0x075q Κτήμα ευχών Κιλκίς | Κοπή πίτας & Γιορτή ποδοσφαίρου Κτήμα ευχών Κιλκίς | Κοπή πίτας & Γιορτή ποδοσφαίρου Ένωσης Ποδοσφαιρικών...
Αναρτήθηκε στις 14/02/2018, 13:30 από StefWebTv
youtube-id-vvlm15jd-gq Κτήμα ευχών Κιλκίς | Κοπή πίτας & Γιορτή ποδοσφαίρου Κτήμα ευχών Κιλκίς | Κοπή πίτας & Γιορτή ποδοσφαίρου Ένωσης Ποδοσφαιρικών...
Αναρτήθηκε στις 02/02/2018, 15:14 από StefWebTv
youtube-id-lnceggbxlz4 ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ - Ελένη Τσαριδου ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ - Ελένη Τσαριδου
Αναρτήθηκε στις 02/02/2018, 12:11 από StefWebTv
youtube-id-xq1qwl3d0vw test test
Αναρτήθηκε στις 02/02/2018, 09:39 από StefWebTv
youtube-id-x2qbkjq6qwa test test
Αναρτήθηκε στις 15/01/2018, 11:56 από kilkis
sto-anfilnt-ta-vlemata-tis-kyriakisΜια Κυριακή μ' ένα σπουδαίο ντέρμπι, αλλά χωρίς το γνωστό "κυρίως πιάτο" θα είναι αυτή. Το ντέρμπι στην Πρέμιερ Λιγκ ανάμεσα στους δυο "παλιόφιλους" από...

Η ιστοσελίδα  kilkistoday.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.