Ο Δ. Σισμανίδης για τη συγχώνευση Αστυνομικών Τμημάτων

Επιστολή διαμαρτυρίας για την κατάργηση των τριών αστυνομικών τμημάτων Μαυρονερίου, Νέας Σάντας και Δροσάτου απέστειλε στον αν. υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα, ο δήμαρχος Κιλκίς Δ. Σισμανίδης.

Ο Σισμανίδης για συγχώνευση ΑΤ

Η επιστολή:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Η απόφαση αναδιάρθωσης των αστυνομικών υπηρεσιών του νομού Κιλκίς πλήττει σοβαρά το Δήμο Κιλκίς, ιδιαιτέρως δε τους πολίτες των οικισμών του που εφεξής μένουν απροστάτευτοι από την αστυνομική παρουσία. Η κατάργηση των αστυνομικών τμημάτων Μαυρονερίου, Νέας Σάντας και Δροσάτου και η συγχώνευσή τους στο ενιαίο πλέον αστυνομικό τμήμα Κιλκίς αποδυναμώνει τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Κιλκίς και δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για το βαθμό αποτελεσματικότητας μιας νέας αστυνομικής δομής που αστικοποιείται, χάνει την αμεσότητα της επαφής της με την Τοπική Κοινότητα και τον πολίτη, πολύ δε περισσότερο τη δυνατότητα της ταχείας παρέμβασής της στην αντιμετώπιση περιστατικών παραβατικής συμπεριφοράς  Η συγκέντρωση των αστυνομικών μονάδων στην πόλη του Κιλκίς σημαίνει πρόσθετη ταλαιπωρία και μετακίνηση των κατοίκων των χωριών στην πόλη του Κιλκίς για την εξυπηρέτηση αιτημάτων και τη διεκπεραίωση υποθέσεών τους.  

Δυστυχώς στο σχεδιασμό της ΕΛ.Α.Σ. δεν ελήφθησαν υπόψη οι ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει ο Δήμος Κιλκίς όπως  η μεγάλη γεωγραφική του έκταση που καλύπτει το 65% του ν. Κιλκίς, η ύπαρξη 116 οικισμών στα όριά του, η κοντινή απόστασή του από τα σύνορα, η εγκατάσταση βιομηχανικών μονάδων στην περιοχή της Νέας Σάντας, ούτε βεβαίως  η επιβάρυνση που δέχθηκε τον τελευταίο καιρό από τα προσφυγικά – μεταναστευτικά ρεύματα η περιοχή μας. 

Συνεπώς, η »θυσία» των τριών αστυνομικών τμημάτων, ενδέχεται να δημιουργήσει πολλά περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα έλυνε, με κυριότερο το τρωθέν αίσθημα εμπέδωσης της ασφάλειας του πολίτη.  

 Διερμηνεύοντας τα αισθήματα των πολιτών του Δήμου Κιλκίς εκφράζω την πλήρη δυσαρέσκειά μου για την κατάργηση των τριών αστυνομικών τμημάτων του Δήμου Κιλκίς και εκτιμώ ότι θα πρέπει να υπάρξει μια γενναία απόφαση από πλευράς σας αναθεώρησης αυτού του αστυνομικού σχεδιασμού.»

Ο Σισμανίδης για συγχώνευση ΑΤ Επίσκεψη του νέου αστυνομικού διευθυντή

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε στο δήμαρχο Κιλκίς, ο νέος αστυνομικός διευθυντής ν. Κιλκίς, Ιωάννης Ταλαμπίρης, συνοδευόμενος από τον αστυνομικό υποδιευθυντή, Δημήτρη Χαραλαμπίδη.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αστυνόμευσης και ευταξίας της περιοχής στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών που πραγματοποιήθηκε προσφάτως.

Ο κ. Σισμανίδης  εξέφρασε τη διαφωνία του για την κατάργηση των τριών αστυνομικών τμημάτων Δροσάτου, Μαυρονερίου και Νέας Σάντας με το σκεπτικό ότι υποβαθμίζεται η αστυνόμευση σε σημαντικά περιφερειακά τμήματα του Δήμου και ενδέχεται να δημιουργηθούν υστερήσεις στην ασφάλεια και εξυπηρέτηση του πολίτη, τόνισε πάντως ότι η Δημοτική Αρχή Κιλκίς θα βρίσκεται στο πλευρό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς και θα σταθεί αρωγός στο δύσκολο έργο της.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να έχουν συνεργασία σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

 

Πηγή

Δραγανίδης Νίκος Μαθηματικός Κιλκίς

rosso

 

προσφορές deals

Τελευταία νέα

Αναρτήθηκε στις 24/04/2023, 20:30 από XRP Live
youtube-id-ocwsigrqhji Ripple and XRP have been making headlines in the crypto world recently. Brad Garlinghouse, the CEO Ripple and XRP have been making...
Αναρτήθηκε στις 17/04/2023, 01:14 από StefWebTv
youtube-id-dhsb7vxl7bi Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022 - 2023 | ΠΑΟΚ Κρηστώνης - Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022 - 2023 | ΠΑΟΚ Κρηστώνης - ΑΠΟΛΛΩΝ...
Αναρτήθηκε στις 17/04/2023, 00:14 από StefWebTv
youtube-id-n6yaqa5kbtk Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022-2023 Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022-2023
Αναρτήθηκε στις 14/04/2023, 19:47 από StefWebTv
youtube-id-l8bql9sq_mc www.360diasasis.gr | 360 Εικονικές περιηγήσεις | 360 Virtual tours services www.360diasasis.gr | 360 Εικονικές περιηγήσεις | 360...
Αναρτήθηκε στις 09/04/2023, 17:53 από StefWebTv
youtube-id-natoetdhxo8 Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Ποντιακός...
Αναρτήθηκε στις 08/04/2023, 23:12 από StefWebTv
youtube-id-_sr1c7ai26m Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Ποντιακός...
Αναρτήθηκε στις 05/04/2023, 19:48 από StefWebTv
youtube-id-hmwhg1g6os 360 Google street view για επιχειρήσεις. 360 Google street view για επιχειρήσεις.
Αναρτήθηκε στις 04/04/2023, 16:36 από StefWebTv
youtube-id-jv8l-juq4h8 Βίντεο Εικονικής περιήγησης Μικροβιολογικού Ιατρείου Βίντεο Εικονικής περιήγησης Μικροβιολογικού Ιατρείου κ. Δημητρίου Παραστατίδη...

Η ιστοσελίδα  kilkistoday.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.