Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας


Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε,

Μπορεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι επί της ουσίας μια εθιμοτυπική φιγούρα, αποψιλωμένος από εξουσίες, έχει όμως τη δυνατότητα να δώσει στον εαυτό του το συμβολισμό που εκείνος επιθυμεί και επιλέγει! Έχει τη δυνατότητα με την όλη του συμπεριφορά, με τον λόγο και τη στάση του, με τον σεβασμό του στο Σύνταγμα και την υπερκομματική του παρουσία να είναι η ζώσα συνείδηση των πολιτών, ο εγγυητής των δημοκρατικών διαδικασιών, ο προασπιστής της Δημοκρατίας, ο προστάτης του πολιτεύματος!

Επί των ημερών του προηγούμενου Προέδρου της Δημοκρατίας η Δημοκρατία μας έγινε η πιο τσαλακωμένη και ατιμασμένη Δημοκρατία της Ευρώπης!

Τον τίμησαν οι Έλληνες τον Κάρολο Παπούλια, όσο τίμησαν ελάχιστους άλλους! Αλλά αυτός δεν τους τίμησε!

Στη χειρότερη μεταπολεμική περίοδο της Ελλάδας προτίμησε να θέσει τον εαυτό του, το κύρος του και το αξίωμά του στην υπηρεσία των μνημονιακών κυβερνήσεων και όχι της Δημοκρατίας!

Μετέτρεψε τον εαυτό του και το αξίωμά του από διακοσμητικό στοιχείο σε συνενοχικό!

Υπέγραφε, χωρίς αντίρρηση, τα Προεδρικά Διατάγματα που του προσκόμιζαν οι κυβερνώντες, για να παρακάμπτουν τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και να ευτελίζουν τη Δημοκρατία!

Παραβίαζε το Σύνταγμα -και το είπαν συνταγματολόγοι- με το να υπογράφει τις εκτελεστικές πράξεις των δανειακών συμβάσεων, που δεν είχαν περάσει από τη Βουλή!

Γι’ αυτό κύριε Πρόεδρε,

Μην επαναλάβετε τα όσα εις βάρος του λαού, της Δημοκρατίας και της Πατρίδας έπραξε ο προκάτοχός σας!

Το ότι δεν μπορείτε να πάρετε πολιτικές αποφάσεις δεν σας απαλλάσσει από την ευθύνη τού ότι μπορείτε να αποτρέψετε πολιτικές αποφάσεις!

Σταθείτε μπροστά στον καθρέφτη της Ιστορίας και κρατήστε ανέπαφη την πολιτική σας αξιοπρέπεια, αλλά και την όση αξιοπρέπεια της Ελλάδας και των Ελλήνων έχει απομείνει, και μην προτιμήσετε να γίνετε υποχείριο της όποιας ματαιοδοξίας σάς δίνει το αξίωμά σας, ώστε να συνυπογράψετε την περαιτέρω καταδίκη της χώρας σας!

Μην επιτρέψετε και άλλη φτωχοποίηση του άκρως χειμαζόμενου ελληνικού λαού, για να εξυπηρετήσετε τους βιαστές της Δημοκρατίας και τους εκτελεστές των εντολών των ‘‘εταίρων’’!

Καιρός να σταματήσει ο βιασμός της Δημοκρατίας, η κατακρεούργηση του Συντάγματος, η απεμπόληση της εθνικής κυριαρχίας, η κοινωνική γενοκτονία!

Όποιος σιωπά, ενώ μπορεί να τα σταματήσει όλα αυτά, το γνωρίζετε καλά, συναινεί!

Είναι ώρα να υπερασπιστείτε το λαό σας τώρα που βλέπετε ότι τα εδώ πιόνια της Νέας Κατοχής συνεχίζουν να κλείνουν με την απανθρωπιά τους το λαό έξω από τα μέλλον του!

Σταθείτε με το μέρος του λαού, κύριε Πρόεδρε, όχι με το μέρος των άλλων!

Όλοι εμείς οι άνθρωποι-απόβλητα, τους οποίους οι προσκυνημένοι πολιτικοί έριξαν μέσα στη θάλασσα της εξαθλίωσης,

όλοι εμείς οι πολίτες-πειραματόζωα των οικονομικών δολοφόνων, πλην όμως ‘‘εταίρων’’ μας,

όλοι εμείς οι υπήκοοι της απόγνωσης,

σας καλούμε να τιμήσετε το αξίωμά σας, κύριε Πρόεδρε!

Σας καλούμε να αναλάβετε πρωτοβουλίες, ώστε να λάβει τέλος όλη αυτή η απανθρωπία της Νέας Κατοχής!

Και αν δεν μπορείτε να κάνετε τίποτε άλλο, σας καλούμε να προσφύγετε στο έσχατο όπλο που σας απομένει:

Την παραίτηση από το αξίωμά σας!

Γιατί δεν αντέχει ο λαός ένα τέταρτο μνημόνιο!

Γιατί δεν αντέχει να ζει σε ένα κράτος-ληστή!

Γιατί δεν αντέχουν οι Έλληνες και άλλες περικοπές συντάξεων και άλλη αύξηση φόρων!

Γιατί και η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής και το Ελεγκτικό Συνέδριο έκριναν τα νέα μέτρα αντισυνταγματικά!

Γιατί τα μνημόνια -αποδείχθηκε εφτά χρόνια τώρα- δεν είναι το φάρμακο αλλά το φαρμάκι!

Γιατί δεν υπάρχει περίπτωση η οικονομική ολιγαρχία που κυβερνά την Ευρώπη να κάνει το χρέος εξυπηρετήσιμο!

Απλώς θα χρονοτριβεί και θα χρονοτριβεί, με μηδαμινό, στο τέλος, όφελος! Αφού πρώτα θα έχει ξεπουληθεί όλη η δημόσια και ιδιωτική περιουσία και θα έχει πλήρως εξαθλιωθεί ο λαός!

Αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος, λοιπόν, παραιτηθείτε από το αξίωμά σας!

Όχι με την ελπίδα ότι η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ, που είναι οι Μεγάλοι Ένοχοι για τη σημερινή κατάσταση του λαού και της Πατρίδας, θα σώσουν τη χώρα!

Αλλά με την ελπίδα ότι την επομένη ίσως συνεννοηθούν οι προσκυνημένοι πολιτικοί σε μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης και βρουν έναν τρόπο να θέσουν ένα τέρμα στη λαίλαπα των μνημονίων!

Μη γίνετε συνένοχος, λοιπόν, κύριε Πρόεδρε!

Αν δεν υπάρχει άλλη λύση, παραιτηθείτε!

Τώρα!

Πριν ψηφιστούν από τους ανάξιους της Πατρίδας τα νέα μέτρα!

Ώστε στο υπόλοιπο της ζωής σας να μην αντιπαλεύετε με τον έλεγχο της συνείδησής σας!

Ώστε οι Ερινύες να μην ταράζουν τον ύπνο σας!

Ώστε να είστε υπερήφανος, γιατί όταν η Ιστορία της Ελλάδας σας κάλεσε να απαντήσετε στην εκφώνηση του ονόματός σας, εσείς απαντήσατε ‘‘παρών’’!

Με τιμή

Σπύρος Καρτσώνης

 

Πηγή

Δραγανίδης Νίκος Μαθηματικός Κιλκίς

 

προσφορές deals

Τελευταία νέα

Αναρτήθηκε στις 30/10/2017, 10:50 από kilkis
google-street-view-kilkisΤο Κιλκίς συμπεριλαμβάνεται στην κάλυψη της νέας υπηρεσίας της Google Street View. Πληκτρολόγησε τη διεύθυνσή σου στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά και δες να...
Αναρτήθηκε στις 22/09/2017, 13:39 από Kilkis Today
sugcharitiria-sismanidi-se-m-phouledakiΟ δήμαρχος Κιλκίς δέχθηκε χθες Πέμπτη στο γραφείο του την Κιλκισιώτισσα ολυμπιονίκη Μαρία Φουλεδάκη από τον Αθλητικό Σύλλογο »Τόλμη» Κιλκίς και τη...
Αναρτήθηκε στις 22/09/2017, 13:39 από Kilkis Today
ds-kilkis-stis-25-septemvriouΣυνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα, την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 19:00, για...
Αναρτήθηκε στις 22/09/2017, 13:39 από Kilkis Today
kilkisiakos-proponisi-kai-meteggraphi-kilkis24Ο Κιλκισιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του 21χρονου Πολυχρόνη Ταχματζίδη, που αγωνίζεται στη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα.... Ο Κιλκισιακός...
Αναρτήθηκε στις 22/09/2017, 13:39 από Kilkis Today
choris-edra-to-tsph-paioniasΤα Συνοριακά Τμήματα Φύλαξης (ΤΣΦ) Αξιούπολης και Πολυκάστρου έχουν μεν συγχωνευτεί εδώ και μήνες, αλλά αυτό που προέκυψε (ΤΣΦ Παιονίας) δεν έχει ακόμα...
Αναρτήθηκε στις 22/09/2017, 13:39 από Kilkis Today
ta-leromena-ta-apluta-kilkis24Του Θανάση Καρτερού. Τα ακούω κι εγώ τα «ναι μεν, αλλά» των αβρών τής από δω μεριάς για τον Πολάκη. Μη σας πω ότι μερικές φορές τα συμμερίζομαι κιόλας,...
Αναρτήθηκε στις 22/09/2017, 13:39 από Kilkis Today
dioikoume-logodoteite-kilkis24Του Τάσου Παππά. «Ηταν επιλογή της κυβέρνησης να επικεντρωθεί αισθητά στην αύξηση των φόρων». Αυτό είπε στην τηλεόραση του Σκάι ο αντιπρόεδρος της...
Αναρτήθηκε στις 22/09/2017, 13:39 από Kilkis Today
oi-lovotomimenoi-logokrites-kilkis24Του Στέλιου Κούλογλου. Από την Σουηδία και τη Γερμανία μέχρι την Ουγγαρία και την Ισπανία, η υπόθεση της λογοκρισίας των σκίτσων στο Ευρωκοινοβούλιο έχει...

Η ιστοσελίδα  kilkistoday.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.