Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας


Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε,

Μπορεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι επί της ουσίας μια εθιμοτυπική φιγούρα, αποψιλωμένος από εξουσίες, έχει όμως τη δυνατότητα να δώσει στον εαυτό του το συμβολισμό που εκείνος επιθυμεί και επιλέγει! Έχει τη δυνατότητα με την όλη του συμπεριφορά, με τον λόγο και τη στάση του, με τον σεβασμό του στο Σύνταγμα και την υπερκομματική του παρουσία να είναι η ζώσα συνείδηση των πολιτών, ο εγγυητής των δημοκρατικών διαδικασιών, ο προασπιστής της Δημοκρατίας, ο προστάτης του πολιτεύματος!

Επί των ημερών του προηγούμενου Προέδρου της Δημοκρατίας η Δημοκρατία μας έγινε η πιο τσαλακωμένη και ατιμασμένη Δημοκρατία της Ευρώπης!

Τον τίμησαν οι Έλληνες τον Κάρολο Παπούλια, όσο τίμησαν ελάχιστους άλλους! Αλλά αυτός δεν τους τίμησε!

Στη χειρότερη μεταπολεμική περίοδο της Ελλάδας προτίμησε να θέσει τον εαυτό του, το κύρος του και το αξίωμά του στην υπηρεσία των μνημονιακών κυβερνήσεων και όχι της Δημοκρατίας!

Μετέτρεψε τον εαυτό του και το αξίωμά του από διακοσμητικό στοιχείο σε συνενοχικό!

Υπέγραφε, χωρίς αντίρρηση, τα Προεδρικά Διατάγματα που του προσκόμιζαν οι κυβερνώντες, για να παρακάμπτουν τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και να ευτελίζουν τη Δημοκρατία!

Παραβίαζε το Σύνταγμα -και το είπαν συνταγματολόγοι- με το να υπογράφει τις εκτελεστικές πράξεις των δανειακών συμβάσεων, που δεν είχαν περάσει από τη Βουλή!

Γι’ αυτό κύριε Πρόεδρε,

Μην επαναλάβετε τα όσα εις βάρος του λαού, της Δημοκρατίας και της Πατρίδας έπραξε ο προκάτοχός σας!

Το ότι δεν μπορείτε να πάρετε πολιτικές αποφάσεις δεν σας απαλλάσσει από την ευθύνη τού ότι μπορείτε να αποτρέψετε πολιτικές αποφάσεις!

Σταθείτε μπροστά στον καθρέφτη της Ιστορίας και κρατήστε ανέπαφη την πολιτική σας αξιοπρέπεια, αλλά και την όση αξιοπρέπεια της Ελλάδας και των Ελλήνων έχει απομείνει, και μην προτιμήσετε να γίνετε υποχείριο της όποιας ματαιοδοξίας σάς δίνει το αξίωμά σας, ώστε να συνυπογράψετε την περαιτέρω καταδίκη της χώρας σας!

Μην επιτρέψετε και άλλη φτωχοποίηση του άκρως χειμαζόμενου ελληνικού λαού, για να εξυπηρετήσετε τους βιαστές της Δημοκρατίας και τους εκτελεστές των εντολών των ‘‘εταίρων’’!

Καιρός να σταματήσει ο βιασμός της Δημοκρατίας, η κατακρεούργηση του Συντάγματος, η απεμπόληση της εθνικής κυριαρχίας, η κοινωνική γενοκτονία!

Όποιος σιωπά, ενώ μπορεί να τα σταματήσει όλα αυτά, το γνωρίζετε καλά, συναινεί!

Είναι ώρα να υπερασπιστείτε το λαό σας τώρα που βλέπετε ότι τα εδώ πιόνια της Νέας Κατοχής συνεχίζουν να κλείνουν με την απανθρωπιά τους το λαό έξω από τα μέλλον του!

Σταθείτε με το μέρος του λαού, κύριε Πρόεδρε, όχι με το μέρος των άλλων!

Όλοι εμείς οι άνθρωποι-απόβλητα, τους οποίους οι προσκυνημένοι πολιτικοί έριξαν μέσα στη θάλασσα της εξαθλίωσης,

όλοι εμείς οι πολίτες-πειραματόζωα των οικονομικών δολοφόνων, πλην όμως ‘‘εταίρων’’ μας,

όλοι εμείς οι υπήκοοι της απόγνωσης,

σας καλούμε να τιμήσετε το αξίωμά σας, κύριε Πρόεδρε!

Σας καλούμε να αναλάβετε πρωτοβουλίες, ώστε να λάβει τέλος όλη αυτή η απανθρωπία της Νέας Κατοχής!

Και αν δεν μπορείτε να κάνετε τίποτε άλλο, σας καλούμε να προσφύγετε στο έσχατο όπλο που σας απομένει:

Την παραίτηση από το αξίωμά σας!

Γιατί δεν αντέχει ο λαός ένα τέταρτο μνημόνιο!

Γιατί δεν αντέχει να ζει σε ένα κράτος-ληστή!

Γιατί δεν αντέχουν οι Έλληνες και άλλες περικοπές συντάξεων και άλλη αύξηση φόρων!

Γιατί και η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής και το Ελεγκτικό Συνέδριο έκριναν τα νέα μέτρα αντισυνταγματικά!

Γιατί τα μνημόνια -αποδείχθηκε εφτά χρόνια τώρα- δεν είναι το φάρμακο αλλά το φαρμάκι!

Γιατί δεν υπάρχει περίπτωση η οικονομική ολιγαρχία που κυβερνά την Ευρώπη να κάνει το χρέος εξυπηρετήσιμο!

Απλώς θα χρονοτριβεί και θα χρονοτριβεί, με μηδαμινό, στο τέλος, όφελος! Αφού πρώτα θα έχει ξεπουληθεί όλη η δημόσια και ιδιωτική περιουσία και θα έχει πλήρως εξαθλιωθεί ο λαός!

Αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος, λοιπόν, παραιτηθείτε από το αξίωμά σας!

Όχι με την ελπίδα ότι η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ, που είναι οι Μεγάλοι Ένοχοι για τη σημερινή κατάσταση του λαού και της Πατρίδας, θα σώσουν τη χώρα!

Αλλά με την ελπίδα ότι την επομένη ίσως συνεννοηθούν οι προσκυνημένοι πολιτικοί σε μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης και βρουν έναν τρόπο να θέσουν ένα τέρμα στη λαίλαπα των μνημονίων!

Μη γίνετε συνένοχος, λοιπόν, κύριε Πρόεδρε!

Αν δεν υπάρχει άλλη λύση, παραιτηθείτε!

Τώρα!

Πριν ψηφιστούν από τους ανάξιους της Πατρίδας τα νέα μέτρα!

Ώστε στο υπόλοιπο της ζωής σας να μην αντιπαλεύετε με τον έλεγχο της συνείδησής σας!

Ώστε οι Ερινύες να μην ταράζουν τον ύπνο σας!

Ώστε να είστε υπερήφανος, γιατί όταν η Ιστορία της Ελλάδας σας κάλεσε να απαντήσετε στην εκφώνηση του ονόματός σας, εσείς απαντήσατε ‘‘παρών’’!

Με τιμή

Σπύρος Καρτσώνης

 

Πηγή

Δραγανίδης Νίκος Μαθηματικός Κιλκίς

 

προσφορές deals

Τελευταία νέα

Αναρτήθηκε στις 18/11/2017, 14:04 από Kilkis Today
odigos-domon-allilegguis-kilkis24Έναν εύχρηστο οδηγό, στον οποίο καταγράφονται όλες οι κοινωνικές δομές του Δήμου Κιλκίς, εξέδωσε η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του δήμου, στο πλαίσιο...
Αναρτήθηκε στις 18/11/2017, 14:04 από Kilkis Today
kentroaristera-meros-vita…-kilkis24Πραγματοποιείται την Κυριακή 19 Νοεμβρίου ο β` γύρος των εκλογών για την ανάδειξη του ηγέτη του νέου φορέα της κεντροαριστεράς, με αντιπάλους τη Φώφη...
Αναρτήθηκε στις 18/11/2017, 14:04 από Kilkis Today
to-mellon-uposchetai-entasi-kilkis24Του Όμηρου Ταχμαζίδη. Δε φαντάζομαι να υπάρχει πολίτης τούτης της χώρας, ο οποίος να μην έχει οργισθεί από τη μακρόχρονη και προκλητική αμεριμνησία και...
Αναρτήθηκε στις 18/11/2017, 14:04 από Kilkis Today
loudovikos-sto-kilkis-kai-me-…eleutherasO Δήμος Κιλκίς και το Τμήμα Πολιτισμού διοργανώνουν συναυλία με το Λουδοβίκο των Ανωγείων, την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 20.00 στο Συνεδριακό Κέντρο...
Αναρτήθηκε στις 18/11/2017, 14:04 από Kilkis Today
aimodosia-ton-akriton-polukastrou-kilkis24Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η 91η αιμοδοσία των Ακριτών Πολυκάστρου.... Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η 91η...
Αναρτήθηκε στις 18/11/2017, 14:04 από Kilkis Today
atlas-kilkis-enantion-aiolou-katerinisΟ Άτλας Κιλκίς αντιμετωπίζει τον Αίολο Κατερίνης το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στο Κλειστό του Κιλκίς.... Ο Άτλας Κιλκίς αντιμετωπίζει τον Αίολο...
Αναρτήθηκε στις 18/11/2017, 14:04 από Kilkis Today
«askitiki»-sto-kilkis-me-kthveΟ Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζουν την παράσταση «Ασκητική» (Salvatores dei) του Νίκου Καζαντζάκη, σε...
Αναρτήθηκε στις 18/11/2017, 14:04 από Kilkis Today
episkepsi-mathiton-sto-viologiko-kilkis24Τις εγκαταστάσεις της επεξεργασίας λυμάτων Κιλκίς επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου οι μαθητές της Δ’ και Ε’ τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς,...

Η ιστοσελίδα  kilkistoday.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.