Την αντιπολίτευση και τα μάτια μας

tsaousidis-klearxos-001

Του Κλέαρχου Τσαουσίδη


Φέτος το καλοκαίρι η εκ δεξιών (και όχι μόνο) γελοιότητα φούντωσε.

Αρχίζω με τη μεγαλειώδη ατάκα του προσωρινού ηγετίσκου, που πέρασε ο δύσμοιρος τα πρώτα 6 χρόνια της ζωής του εξόριστος «σε μια κάμαρα ξένη στο πολύβουο Παρίσι» (προηγήθηκε και η θητεία του ως εξαμηνίτη πολιτικού κρατούμενου στην Αθήνα).

Το πλέον ενδιαφέρον είναι ότι την υπεράσπιση της αντιστασιακής ιδιότητας του κ. Μητσοτάκη ανέλαβε προχθές στη Βουλή ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, που ουδέποτε έκρυψε την εκτίμησή του στη χούντα. Μόλις εκστόμισε το δηλητηριώδες σχόλιό του ο κ. Τσακαλώτος, για την αδυναμία του κ. Μητσοτάκη να μελετήσει τον Ζαν Ζακ Ρουσό λόγω των «περιπετειών» του, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. πετάχτηκε σαν… τελοσπάντων και άρχισε τα ακατάληπτά του. Τότε ο φλεγματικός κ. Τσακαλώτος τον προσδιόρισε ως πεμπτουσία του γελοίου, απόσταγμα του γελοίου. Αν είναι δυνατόν!

Λίγος ακόμη Άδωνις και στις επόμενες εκλογές δεύτερο κόμμα θα έρθει η Ένωση Κεντρώων του κ. Λεβέντη. Ο οποίος κ. Λεβέντης υπέστη μια επίθεση από τον διαχρονικό κ. Σκανδαλίδη που τον αποκάλεσε γραφικό. Ποιος; Ο κ. Σκανδαλίδης!

Προτού συνεχίσω, οφείλω μια διευκρίνιση: Καταβάλλω μεγάλη προσπάθεια τα όσα γράφω να μη θίγουν τα ίδια τα πρόσωπα, αλλά τα λεγόμενα ή τα πεπραγμένα τους. Και επιπλέον δεν ασχολούμαι με πρόσωπα με διαγνωσμένη και δημοσιοποιημένη ψυχασθένεια ή ιδιωτεία.

Όταν η γλώττα προτρέχει

Η δήλωση που μου έφτιαξε το κέφι, παραμονή της επετείου εκείνης της μέρας που ξεμυτίσαμε και βγήκαμε δειλά – δειλά στους δρόμους, μην πιστεύοντας ότι η χούντα «την είχε κάνει», ήταν της κ. Κωνσταντοπούλου.

Αγέννητη το 1974 η κ. Κωνσταντοπούλου, με το γνωστό ύφος της, μας γνωστοποίησε ότι απαξιοί να παραστεί στη δεξίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας και ότι αυτό θα το πράξει όταν «αποκατασταθεί ξανά η Δημοκρατία στη χώρα μας».

Αν κρίνω από την παρουσία της κ. Κωνσταντοπούλου στην περσινή εκδήλωση στο Πάρκο Ελευθερίας, στην εκδήλωση που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων 1967-74 και τα όσα είπε, το πραξικόπημα μάλλον έγινε αργότερα: «Ήταν μια πολύ συγκινητική, πολλαπλώς συμβολική, εμψυχωτική και αισιόδοξη εκδήλωση όχι μόνο μνήμης αλλά και δημοκρατικής θέσης και στάσης» δήλωσε ακριβώς ένα χρόνο πριν. Προφανώς στη συνέχεια, έπειτα από το εκλογικό αποτέλεσμα, πέρασε στην παρανομία. Ελπίζω οι χαφιέδες της νέας χούντας να μην ανακαλύψουν τη γιάφκα της, ώστε να συνεχίσει να τροφοδοτεί τα αντιστασιακά ΜΜΕ (Mega, ΣΚΑΪ, «Βήμα», «Νέα»).

Άλλοι είναι πιο αποφασισμένοι: είναι έτοιμοι να επιτεθούν στη χούντα Τσίπρα μόλις βρουν την ευκαιρία. Αντιγράφω από προκήρυξη της επαναστατικής οργάνωσης ΛΑΕ: «Ο Αλ. Τσίπρας χρησιμοποίησε τον ειδικά προστατευμένο και θωρακισμένο από τα ΜΑΤ προαύλιο χώρο της Βουλής για να πραγματοποιήσει μια κακόγουστη κυβερνητική και κομματική επικοινωνιακή φιέστα υπό τον τίτλο της Συνταγματικής Αναθεώρησης».

Δηλαδή, αν πήγαινε ο Τσίπρας αλλού, τι θα γινόταν; Θα ορμούσαν οι γνωστοί 30 της ΛΑΕ για να ματαιώσουν την εκδήλωση; Αυτό εννοεί η αντιστασιακή οργάνωση;

Πού να σφίξουν οι ζέστες

Να κλείσω με δύο όχι ευθέως πολιτικά ευτράπελα.

Όσο οι πυρκαγιές κατέκαιγαν τη Χίο, ο κρατικός μηχανισμός ανταποκρίθηκε μάλλον ικανοποιητικά και ήταν από τις λίγες φορές που δεν ακούσαμε δημάρχους και άλλους τοπικούς παράγοντες να φωνάζουν για εγκατάλειψη. Έλα, όμως, που η νέα ναυαρχίδα (έπειτα από το ναυάγιο του Mega) της αντικυβερνητικής προπαγάνδας, ο ΣΚΑΪ, αδυνατούσε να το χωνέψει. Έτσι, ακούστηκε ότι η αποστολή άλλων 19 οχημάτων της Πυροσβεστικής με πλοίο στη Χίο ήταν υπερβολική και επιβαρύνει με μεγάλο κόστος το Δημόσιο!

Και το αμίμητο: Στην πορεία που πραγματοποίησαν στη Θεσσαλονίκη Έλληνες και ξένοι «αλληλέγγυοι»* (αναρχοαυτόνομοι δήλωναν μέχρι πέρσι) μαζί με πρόσφυγες και μετανάστες, κάποιοι αποφάσισαν να τιμωρήσουν και τη ρατσιστική Ελβετία. Όταν πέρασαν κάτω από το κτήριο όπου υπάρχει γραφείο του επίτιμου προξένου της (δηλαδή Έλληνα που διεκπεραιώνει εντελώς τυπικά θέματα), έβαψαν με σπρέι όλη την είσοδο της πολυκατοικίας (όπου κατοικούν Έλληνες) και τα τζάμια του ημιυπόγειου, όπου στεγάζεται ένα τυπογραφείο! Όχι, την πρόσοψη του γραφείου του επίτιμου προξένου δεν την έβαψαν. Δεν έφταναν!

Αλλά το βούτυρο στο ψωμί της Δεξιάς το αλείψανε. Τι είπε ο Αϊνστάιν;

Όπως δήλωναν κάποιοι και σε αριστερά μέσα ενημέρωσης, αυτοί οι Έλληνες και ξένοι που κατασκήνωσαν με το έτσι θέλω στο ΑΠΘ «δεν έκαναν τίποτα το σοβαρό στο πανεπιστήμιο και στο δημαρχείο, κάτι μικροζημιές 3 ή 5 χιλιάδων ευρώ». Χουβαρντάδες!

Άρθρο στην ΑΥΓΗ

 

Πηγή

Δραγανίδης Νίκος Μαθηματικός Κιλκίς

rosso

 

προσφορές deals

Τελευταία νέα

Αναρτήθηκε στις 24/04/2023, 20:30 από XRP Live
youtube-id-ocwsigrqhji Ripple and XRP have been making headlines in the crypto world recently. Brad Garlinghouse, the CEO Ripple and XRP have been making...
Αναρτήθηκε στις 17/04/2023, 01:14 από StefWebTv
youtube-id-dhsb7vxl7bi Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022 - 2023 | ΠΑΟΚ Κρηστώνης - Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022 - 2023 | ΠΑΟΚ Κρηστώνης - ΑΠΟΛΛΩΝ...
Αναρτήθηκε στις 17/04/2023, 00:14 από StefWebTv
youtube-id-n6yaqa5kbtk Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022-2023 Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022-2023
Αναρτήθηκε στις 14/04/2023, 19:47 από StefWebTv
youtube-id-l8bql9sq_mc www.360diasasis.gr | 360 Εικονικές περιηγήσεις | 360 Virtual tours services www.360diasasis.gr | 360 Εικονικές περιηγήσεις | 360...
Αναρτήθηκε στις 09/04/2023, 17:53 από StefWebTv
youtube-id-natoetdhxo8 Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Ποντιακός...
Αναρτήθηκε στις 08/04/2023, 23:12 από StefWebTv
youtube-id-_sr1c7ai26m Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Ποντιακός...
Αναρτήθηκε στις 05/04/2023, 19:48 από StefWebTv
youtube-id-hmwhg1g6os 360 Google street view για επιχειρήσεις. 360 Google street view για επιχειρήσεις.
Αναρτήθηκε στις 04/04/2023, 16:36 από StefWebTv
youtube-id-jv8l-juq4h8 Βίντεο Εικονικής περιήγησης Μικροβιολογικού Ιατρείου Βίντεο Εικονικής περιήγησης Μικροβιολογικού Ιατρείου κ. Δημητρίου Παραστατίδη...

Η ιστοσελίδα  kilkistoday.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.