Διασφαλίστε κονδύλια για τη συνέχεια της λειτουργίας του Βαλκανικού Βοτανικού Κήπου Κρουσίων

votanikos-kipos-krousion

Να διασφαλιστούν κονδύλια που να επιτρέπουν τη συνέχεια της λειτουργίας του Βοτανικού Κήπου Κρουσίων ζήτησε το 13ο Κιλκισιώτικο Αντάμωμα, που διοργάνωσε πρόσφατα ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΛΚΙΣΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ.

Διαβάστε το δελτίο τύπου – ρεπορτάζ του Συλλόγου:

«Ο Σύλλογος μας διαπιστώνοντας πως ο Βαλκανικός Βοτανικός Κήπος Κρουσίων έχει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας και κινδυνεύει να «ρημάξει», αποφάσισε να το αναδείξει και να συμβάλλει από την μεριά του, όσο μπορεί, να βοηθήσει, να βρεθεί μια μόνιμη λύση για να συνεχίσει απρόσκοπτα την λειτουργία του. Η σημερινή εκδήλωση είναι το πρώτο, αλλά σημαντικό, βήμα που κάνουμε. Γνωρίζουμε τις δυνατότητες μας, ακόμα γνωρίζουμε τι μπορούμε να κάνουμε  και πώς να το κάνουμε. Ελπίζουμε το 13ο Κιλκισώτικο Αντάμωμα να αφυπνίσει τους αρμόδιους να διαισθανθούν τις τεράστιες ευθύνες τους. Να τους οδηγήσει να πάρουν πρωτοβουλίες για το ξαναζωντάνεμα του.

Πρώτα και καλύτερα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οφείλει να διασφαλίσει τα κονδύλια συνέχισης λειτουργίας του.

Θυμίζουμε πως ο βοτανικός κήπος εγκαινιάσθηκε μετά βαΐων και κλάδων το 2001, με τυμπανοκρουσίες και υποσχέσεις από τους υπεύθυνους που υπόσχονταν θέσεις εργασίες, ανάπτυξη και μιλούσαν για το καμάρι του νομού μας. Μόλις οκτώ χρόνια μετά το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό απολύθηκε, με αποτέλεσμα ο κήπος να έχει σχεδόν εγκαταλειφθεί, να παραμένει κλειστός τα Σαββατοκύριακα και πολλές φορές και τις εργάσιμες ημέρες να μην είναι επισκέψιμος. 

Σήμερα στον Κήπο των 310 στρεμμάτων, σύμφωνα με την υπεύθυνη ερευνήτρια του Κήπου κυρία Μαλούπα, εργάζεται μόνο ένας εργάτης από το γειτονικό χωριό, την Ποντοκερασιά, που χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες του λειτουργεί, έστω και στοιχειωδώς.

Πιστεύουμε πως με την σημερινή μας εκδήλωση συμβάλλουμε και εμείς θετικά στην ανάδειξη του βοτανικού κήπου και την σπουδαιότητα του.

Η εκδήλωσηπραγματοποιήθηκε με επιτυχίατην Κυριακή 9 Νοεμβρίου, στην θεατρική  αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη»  του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  ο πρόεδρος της «Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας» κ. Ιωάννης Αθανασιάδης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Δυτικής Μακεδονίας και πρόεδρος του συλλόγου Γρεβενιωτών

κ. Ζήσης Παπαζήσης, ο κ. Πέτρος Μαρκόπουλος από την Ομοσπονδία Δραμινών, η  Πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλονικέων Αττικής, κ. Εριέττα Καραγιάννη – Χαμηλοθώρη, η πρόεδρος των Παιόνων Αττικής κ. Νίκη Σαμαρά, η κ. Χριστίνα Τσοπαρή, εκπρόσωπος του Συλλόγου Φλώρινας και ο «δικός μας»Βασίλης Κωνσταντινίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Κεντρικής Μακεδονίας.

Ακόμα διακρίναμε μεταξύ των καλεσμένων τους συμπατριώτες μας,Χρήστο  Σαμουηλίδη συγγραφέα,Σάββα Τουμανίδη καθηγητή καρδιολογίας,  Δημήτρη Αθανασιάδη με την σύζυγό του, ιατρούς,τον επιχειρηματία Γρηγόρη  Σερδερίδηκαι την κα Ευαγγελία Καραμπίνα Γενική Διευθύντρια Αγροτικής έρευνας.

Μηνύματα έστειλαν ο βουλευτής του νομού μας Θ. Παραστατίδης και ο δήμαρχος Κιλκίς κ. Δ. Σισμανίδης. 

Την εκδήλωση συντόνισε με θαυμαστό τρόπο η πρόεδρος του συλλόγου «Μαύρη Θάλασσα» ΡάνιαΧρυσοχοϊδου.

Παίρνοντας τον λόγο ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Σ. Παπαδόπουλος χαιρέτισε και ευχαρίστησε τους καλεσμένους για την συμμετοχή τους και αναφέρθηκε στη σημασία του «13ουΚιλκισιώτικου Ανταμώματος».

Σημαντική ήταν η στιγμή όταν στην εξέδρα τον πρόεδρο διαδέχθηκε η Δρ Ελένη Μαλούπα επιστημονική υπεύθυνη του κήπου και δημιουργός του.Σε όλη την διάρκεια της οπτικοακουστικής παρουσίασης του βοτανικού κήπου από  την Δρ Ε. Μαλούπα το κοινό την διέκοπτε και την χειροκροτούσε. 

Την εκδήλωση έκλεισε το θαυμάσιο χορευτικό συγκρότημα του ποντιακού συλλόγου «Μαύρη Θάλασσα». 

Η συντονίστρια της εκδήλωσης ΡάνιαΧρυσοχοϊδου κλείνοντας ενημέρωσε   τους παραβρισκόμενους ότι  στο φουαγιέ του κτηρίου εκτίθενται προϊόντα και φυτά από τον Βοτανικό κήπο και τους κάλεσε να περάσουν για την καθιερωμένη δεξίωση.  Ακολούθησε το αδιαχώρητο. Τα εδέσματα και τα ποτά ήταν προσφορά των καταστημάτων «Γαλαξίας» και του συλλόγου, καθώς και τσάι από ΒΒΚΚ.

Η συμμετοχή και το κέφι ήταν τέτοιο που παρατάθηκε ο χρόνος παραμονής στην αίθουσα κατά μια ώρα.»

 

Πηγή

Δραγανίδης Νίκος Μαθηματικός Κιλκίς

rosso

 

προσφορές deals

Τελευταία νέα

Αναρτήθηκε στις 24/04/2023, 20:30 από XRP Live
youtube-id-ocwsigrqhji Ripple and XRP have been making headlines in the crypto world recently. Brad Garlinghouse, the CEO Ripple and XRP have been making...
Αναρτήθηκε στις 17/04/2023, 01:14 από StefWebTv
youtube-id-dhsb7vxl7bi Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022 - 2023 | ΠΑΟΚ Κρηστώνης - Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022 - 2023 | ΠΑΟΚ Κρηστώνης - ΑΠΟΛΛΩΝ...
Αναρτήθηκε στις 17/04/2023, 00:14 από StefWebTv
youtube-id-n6yaqa5kbtk Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022-2023 Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022-2023
Αναρτήθηκε στις 14/04/2023, 19:47 από StefWebTv
youtube-id-l8bql9sq_mc www.360diasasis.gr | 360 Εικονικές περιηγήσεις | 360 Virtual tours services www.360diasasis.gr | 360 Εικονικές περιηγήσεις | 360...
Αναρτήθηκε στις 09/04/2023, 17:53 από StefWebTv
youtube-id-natoetdhxo8 Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Ποντιακός...
Αναρτήθηκε στις 08/04/2023, 23:12 από StefWebTv
youtube-id-_sr1c7ai26m Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Ποντιακός...
Αναρτήθηκε στις 05/04/2023, 19:48 από StefWebTv
youtube-id-hmwhg1g6os 360 Google street view για επιχειρήσεις. 360 Google street view για επιχειρήσεις.
Αναρτήθηκε στις 04/04/2023, 16:36 από StefWebTv
youtube-id-jv8l-juq4h8 Βίντεο Εικονικής περιήγησης Μικροβιολογικού Ιατρείου Βίντεο Εικονικής περιήγησης Μικροβιολογικού Ιατρείου κ. Δημητρίου Παραστατίδη...

Η ιστοσελίδα  kilkistoday.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.