Εγκαταλείψατε το Ραδιομέγαρο

triantafyllidis-alexandros

Του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη.


Δώδεκα μήνες κλείνουν από τη μέρα που οι δυνάμεις καταστολής ανέλαβαν να βάλουν τάξη στην αταξία, την τάξη του ένστολου Μαύρου, στην αταξία της έλλογης Αμφισβήτησής του, από τον Αγώνα Πολιτικής Ανυπακοής, πιστοποιημένου μέσα από την καθημερινή  εθελοντική και αμισθί παραγωγή τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού έργου από τους Όρθιους της Ελεύθερης ΕΡΤ-ΕΡΤ3-ΕΡΑ.

Δώδεκα μήνες τώρα,  στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, την Ισηγορία και την Πολυφωνία,  οι Δυνάμεις Ασφαλείας και τα ΜΑΤ (φευ;) ανέλαβαν το ρόλο των ΕΓΓΥΗΤΩΝ  της λειτουργίας  της καρικατούρας δημόσιας τηλεόρασης ΔΤ-ΝΕΡΙΤ, κυβερνητικού γραφείου τύπου, ανταποδοτικό τέλος στην εργολαβική υποστήριξη από την DIGEA. Για τον Κλικλίκο έπρεπε να εκτελεστούν εν ψυχρώ η ΕΡΤ και οι 3000 εργαζόμενοι.

Δώδεκα μήνες μετά οι διακηρύξεις  για Ραδιοτηλεοπτικούς Παρθενώνες, άλλη μία δέσμη συνειδητής με επίγνωση απάτης, απατηλών υποσχέσεων, τόσο ψευδών που ακόμη  και τα ψέμματα  ανατρίχιασαν από τα ψέματα που άκουσαν.

Στους εκτελεστές – βιαστές  της ΕΡΤ και  του αγαθού της δημόσιας ενημέρωσης  δεν απευθύνεσαι. Αγωνίζεσαι να τους Ανατρέψεις, κρατώντας την ΕΡΤ ανοιχτή, κρατώντας σφιχτά – αλληλέγγυα το χέρι της κοινωνίας που χειμάζεται, δίνοντας δείγματα γραφής για την ΝΕΑ ΕΡΤ που οργανώνεται.

Κοιτώντας το Ραδιομέγαρο , με τις κλούβες των ΜΑΤ εγγυητή της «ομαλής λειτουργίας του», αναρωτιέσαι 12  μήνες μετά, ποια Δύναμη, ποια Ηθική, ποια Δεοντολογία  κρατά Εντός του, τους πρώην συν-αδέλφους.

Τον  Αύγουστο του 2013 έδωσαν χέρι βοηθείας στον Π. Καψή να περιφέρει λάφυρο τις 1800 αιτήσεις  πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ, όπως ισχυριζόταν,  στα τηλεοπτικά παράθυρα της DIGEA, έχοντας αναλάβει μαζί με το Μάναλη και τον Κεδίκογλου το συμβόλαιο εξόντωσης ΕΡΤ και εργαζομένων.

ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ τότε, είτε με ανακοινώσεις των Δ.Σ, είτε με ομόφωνες αποφάσεις εργασιακών συνελεύσεων καθιστούσαν σαφές και καλούσαν:

ΠΟΕΣΥ:«.. όλους τους δημοσιογράφους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, να μη συμπράξουν στον εξευτελιστικό σχεδιασμό της κυβέρνησης που οδηγεί στον περαιτέρω έλεγχο και χειραγώγηση της ενημέρωσης.» ΕΣΗΕΜΘ:«Όσοι επιλέξουν να συμπράξουν οφείλουν να γνωρίζουν ότι δεν βλάπτουν μόνο τους συναδέλφους τους, αλλά συμβάλλουν στην de facto κατάργηση της ΕΡΤ3, με πολλαπλές αρνητικές συνέπειες για το παρόν και κυρίως το μέλλον της παρουσίας ραδιοτηλεοπτικού φορέα στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.»

ΤΟΤΕ, Αύγουστος του 2013, «μηδενί δίκην δικάσης πριν αμφοίν μύθον ακούσης», ήταν ενδεχομένως νωρίς για τους Αιτούντες –πρώην εργαζόμενους της ΕΡΤ, να αντιληφθούν τις κυβερνητικές προθέσεις. Η Ομίχλη από το σοκ της απόλυσης, της εργασιακής αβεβαιότητας και των οικονομικών αναγκών δεν τους  επέτρεψε να δουν, αυτό που είχαμε από τότε διαβλέψει, Εμείς οι Μη Αιτούντες, με τις ίδιες τεράστιες οικονομικές ανάγκες, εμείς οι Εξαθλιωμένοι αλλά Όρθιοι, που από κοινού παλεύαμε το Μαύρο , μέχρι και τον Αύγουστο του 2013.

Αναρωτιέμαι όμως ΣΗΜΕΡΑ,  15 μήνες μετά τις Αιτήσεις, 12 μήνες μετά την εισβολή,  κατοχή και λειτουργία του ραδιομεγάρου, με την ΕΓΓΥΗΣΗ των ΜΑΤ:

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟΥ;

-Όταν οι καταγγελίες για σκάνδαλα και οι εισαγγελικές παραγγελίες διαδέχονται η μία την άλλη,

-Όταν οι απευθείας αναθέσεις σε ιδιωτικά συμφέροντα προσλαμβάνουν χαρακτήρα χιονοστιβάδας,

-Όταν οι αξιοκρατικές προσλήψεις πνίγονται από το νέφος της ευνοιοκρατίας και της καταγγελίας για «εξαγορά τυπικών προσόντων»,

-Όταν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης με το εμπα΄ργκο τους (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ., ΚΚΕ) ΔΕΝ  αναγνωρίζουν το μόρφωμα,

-Όταν οι καταγγελίες για Μαύρη και Απλήρωτη Εργασία  πληθαίνουν,

-Όταν ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΩΝ, Προκοπάκης, Ευαγγελάκου, Μακρυδημήτρης, Μορώνης, Ζούλας και άλλων τινών συγκροτούν τη ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟ ΤΗΣ ΝΕΡΙΤ , με καταγγελίες  για σκάνδαλα , κυβερνητικές παρεμβάσεις

-Όταν «το Εποπτικό Συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη την κοινή επιστολή των κ. Μακρυδημήτρη και Μορώνη, στην οποία καταγγέλλονται κυβερνητικές παρεμβάσεις στη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ, καταδικάζει ομόφωνα, με τον πιο απερίφραστο τρόπο, τις παρεμβάσεις αυτές».

-Όταν η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σφαγιάζεται εν ψυχρώ με κυβερνητική εντολή,

Αναρωτιέμαι ποια ΗΘΙΚΗ, ποια ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ, ποιος ΥΠΕΡΤΕΡΟΣ ΣΚΟΠΟΣ καθαγιάζει την παροχή εργασίας σε αυτές τις συνθήκες, με αυτούς τους εργοδότες, κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις. Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα άραγε η Δημόσια Τηλεόραση λειτουργεί με την ΕΓΓΥΗΣΗ των ΜΑΤ;

Αναρωτιέμαι  σε τι εξυπηρετούν  τα Συμβούλια Τιμής και Δεοντολογίας των Ενώσεων και των Ομοσπονδιών, αν ο δημοσιογραφικός κυνισμός άνευ αρχών και ο ψυχρός κερδομανής επαγγελματισμός    έχουν αντικαταστήσει τον αναγκαίο για τη Δημοκρατία ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

Αναρωτιέμαι ποια ΗΘΙΚΗ, ποια ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ, ποιος ΥΠΕΡΤΕΡΟΣ ΣΚΟΠΟΣ  κρατά Δέσμιους και Δεσμώτες των κυβερνητικών εντολών  Δημοσιογράφους-Τεχνικούς-Διοικητικούς εξ αδιαιρέτου υπεύθυνους για το τελικό εκπεμπόμενο έργο και Παρατείνει τη παραμονή τους  στο Ραδιομέγαρο.

Συν-άδελφοι,  Ελεύθεροι Πολιορκημένοι του Ραδιομεγάρου, χωρίς τη νομιμοποίηση από την  δική σας παρουσία το Μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ  εκπνέει, ψυχορραγεί, τελειώνει.

Συν-άδελφοι,  Ελεύθεροι Πολιορκημένοι του Ραδιομεγάρου  αφήστε στην άκρη τις προσχηματικές αναφορές, αναλογιστείτε τον αγώνα που μαζί ξεκινήσαμε τον Ιούνιο του 2013, συνομιλήστε με τη συνείδησή σας.

Η προοπτική της Ελεύθερης ΕΡΤ, το Κοινό Σπίτι Όλων των Ελλήνων είναι Εδώ. ΕΡΤΟΠΕΝ-ΕΡΤ3-ΕΡΑ. Μόνο αυτή μπορεί να μας Ξαναενώσει.

Συν-άδελφοι, Ελεύθεροι Πολιορκημένοι του Μορφώματος, κάντε το πρώτο βήμα: «ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΑΤΕ ΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ».

Άρθρο στο tvxs.gr

 

Πηγή

Δραγανίδης Νίκος Μαθηματικός Κιλκίς

rosso

 

προσφορές deals

Τελευταία νέα

Αναρτήθηκε στις 24/04/2023, 20:30 από XRP Live
youtube-id-ocwsigrqhji Ripple and XRP have been making headlines in the crypto world recently. Brad Garlinghouse, the CEO Ripple and XRP have been making...
Αναρτήθηκε στις 17/04/2023, 01:14 από StefWebTv
youtube-id-dhsb7vxl7bi Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022 - 2023 | ΠΑΟΚ Κρηστώνης - Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022 - 2023 | ΠΑΟΚ Κρηστώνης - ΑΠΟΛΛΩΝ...
Αναρτήθηκε στις 17/04/2023, 00:14 από StefWebTv
youtube-id-n6yaqa5kbtk Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022-2023 Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022-2023
Αναρτήθηκε στις 14/04/2023, 19:47 από StefWebTv
youtube-id-l8bql9sq_mc www.360diasasis.gr | 360 Εικονικές περιηγήσεις | 360 Virtual tours services www.360diasasis.gr | 360 Εικονικές περιηγήσεις | 360...
Αναρτήθηκε στις 09/04/2023, 17:53 από StefWebTv
youtube-id-natoetdhxo8 Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Ποντιακός...
Αναρτήθηκε στις 08/04/2023, 23:12 από StefWebTv
youtube-id-_sr1c7ai26m Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Ποντιακός...
Αναρτήθηκε στις 05/04/2023, 19:48 από StefWebTv
youtube-id-hmwhg1g6os 360 Google street view για επιχειρήσεις. 360 Google street view για επιχειρήσεις.
Αναρτήθηκε στις 04/04/2023, 16:36 από StefWebTv
youtube-id-jv8l-juq4h8 Βίντεο Εικονικής περιήγησης Μικροβιολογικού Ιατρείου Βίντεο Εικονικής περιήγησης Μικροβιολογικού Ιατρείου κ. Δημητρίου Παραστατίδη...

Η ιστοσελίδα  kilkistoday.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.