Ειδομένη: Λύστε το πρόβλημα της κράτησης μεταναστών

Την οριστική επίλυση του θέματος της κράτησης μεταναστών στην Ειδομένη «χωρίς ημίμετρα και μπαλώματα», ζητούν οι κάτοικοι του ακριτικού οικισμού του νομού μας.

metanastes-eidomeni1

Σχετικά, σε ανακοίνωση της istoselida.eidomeni αναφέρονται τα εξής:

Την τελευταία εβδομάδα σε κάποιες διαδικτυακές σελίδες ενημέρωσης (και σε Μ.Μ.Ε.) αναρτήθηκαν ειδήσεις που αφορούν τις συνθήκες διαβίωσης των προσωρινά φιλοξενούμενων αλλοδαπών και τους ανύπαρκτους κανόνες υγιεινής που παραβιάζονται κατά την κράτησή τους. (άρθρο 1)

Υπήρξε αναφορά για κρούσματα φυματίωσης που, όπως είναι φυσικό, δημιούργησε αναστάτωση και ανησυχία σε αστυνομικό προσωπικό και κατοίκους της Ειδομένης. (άρθρο 2)

Σε όλα αυτά προστίθενται οι δεκάδες φωνές των κατοίκων της Ειδομένης για τη ανησυχητική παρουσία μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή (μείωση αίσθησης ασφάλειας των κατοίκων) που εκφράστηκαν μέσω των άρθρων της ομάδας διαχείρισης ιστοσελίδας της Ειδομένης (άρθρο ομάδας διαχείρισης ιστοσελίδας της Ειδομένης) αποσαφηνίζοντας το μείζον πρόβλημα φύλαξης των συνόρων.

Πέραν, βέβαια, της καταγραφής των όποιων προβλημάτων που απορρέουν από τους λαθρομετανάστες στην ευρύτερη περιοχή, δίνουμε μεγάλη σημασία στην οριστική επίλυση του θέματος χωρίς ημίμετρα και μπαλώματα.

Οι κάτοικοι δε θέλουν να βλέπουν να κυκλοφορούν μετανάστες στους δρόμους, οι σιδηροδρομικοί απαιτούν να βρεθεί λύση σε περιστατικά λαθραίας μετακίνησης μεταναστών με το σιδηρόδρομο, οι αστυνομικοί να προστατεύονται ως προς τα θέματα υγείας και ασφάλειας στην φύλαξη των λαθρομεταναστών και τα κρατητήρια να είναι φτιαγμένα για να δέχονται ικανοποιητικό αριθμό κρατουμένων.

Δημιουργία κέντρου φύλαξης (σε άδειο στρατόπεδο)

Με τη δημιουργία Κέντρου Φύλαξης σε άδειο χώρο στρατοπέδου (ή φυλακίου) στην περιοχή:

  1. Θα οδηγούνται εκεί όλοι οι λαθρομετανάστες που κινούνται στην περιοχή και θα γίνεται ο περαιτέρω έλεγχος.
  2. Θα υπάρχουν οι κατάλληλες εγκαταστάσεις για τη φιλοξενία μεγάλου αριθμού ατόμων, κάτι που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τα υπάρχοντα κρατητήρια των τμημάτων συνοριακής φύλαξης.
  3. Θα τηρούνται οι προϋποθέσεις κανόνων υγιεινής και ασφάλειας κατά τη φιλοξενία.
  4. Θα υπάρχει η δυνατότητα απασχόλησης ειδικευμένου προσωπικού (π.χ. ιατροί και ψυχολόγοι).
  5. Η φύλαξη θα πραγματοποιείται από τα άτομα που καλούνται αποσπώμενοι να στηρίξουν άλλους νομούς που διατηρούν κέντρα φιλοξενίας. Έτσι θα σταματήσουν οι αποσπάσεις που έχουν επιπτώσεις στο οικογενειακό περιβάλλον των αστυνομικών.

Προσδοκούμε να υπάρξει συνεργασία όλων των αρχών, του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς, των βουλευτών του νομού, της Δημοτικής Αρχής Παιονίας, της Αστυνομίας, του Κέντρου Υγείας, των αρμοδίων υπηρεσιών και των κατοίκων της περιοχής για να δοθεί λύση σε ένα μείζον πρόβλημα της περιοχής μας που αφορά όλους μας και όχι καθέναν ξεχωριστά.

 

Πηγή

Δραγανίδης Νίκος Μαθηματικός Κιλκίς

rosso

 

προσφορές deals

Τελευταία νέα

Αναρτήθηκε στις 24/04/2023, 20:30 από XRP Live
youtube-id-ocwsigrqhji Ripple and XRP have been making headlines in the crypto world recently. Brad Garlinghouse, the CEO Ripple and XRP have been making...
Αναρτήθηκε στις 17/04/2023, 01:14 από StefWebTv
youtube-id-dhsb7vxl7bi Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022 - 2023 | ΠΑΟΚ Κρηστώνης - Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022 - 2023 | ΠΑΟΚ Κρηστώνης - ΑΠΟΛΛΩΝ...
Αναρτήθηκε στις 17/04/2023, 00:14 από StefWebTv
youtube-id-n6yaqa5kbtk Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022-2023 Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022-2023
Αναρτήθηκε στις 14/04/2023, 19:47 από StefWebTv
youtube-id-l8bql9sq_mc www.360diasasis.gr | 360 Εικονικές περιηγήσεις | 360 Virtual tours services www.360diasasis.gr | 360 Εικονικές περιηγήσεις | 360...
Αναρτήθηκε στις 09/04/2023, 17:53 από StefWebTv
youtube-id-natoetdhxo8 Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Ποντιακός...
Αναρτήθηκε στις 08/04/2023, 23:12 από StefWebTv
youtube-id-_sr1c7ai26m Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Ποντιακός...
Αναρτήθηκε στις 05/04/2023, 19:48 από StefWebTv
youtube-id-hmwhg1g6os 360 Google street view για επιχειρήσεις. 360 Google street view για επιχειρήσεις.
Αναρτήθηκε στις 04/04/2023, 16:36 από StefWebTv
youtube-id-jv8l-juq4h8 Βίντεο Εικονικής περιήγησης Μικροβιολογικού Ιατρείου Βίντεο Εικονικής περιήγησης Μικροβιολογικού Ιατρείου κ. Δημητρίου Παραστατίδη...

Η ιστοσελίδα  kilkistoday.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.