Δημήτρης Σισμανίδης: «Η Αυτοδιοίκηση πνέει τα λοίσθια»

orkomosia_sismanidis

Με μια ατάκα που είχε στόχο …την κυβέρνηση και την τρόικα ξεκίνησε την ομιλία του στη τελετή ορκωμοσίας, ο νέος δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Σισμανίδης.

«Η Αυτοδιοίκηση πνέει τα λοίσθια. Βρέθηκε στο στόχαστρο της συγκυβέρνησης και της τρόϊκας, οι οποίες ελλείψει χρημάτων την αναγκάζουν να επιβάλλει βαριά φορολογικά μέτρα στους δημότες», είπε σε δραματικούς τόνους, για να προσθέσει ότι «οι θεσμοθετημένοι πόροι συρρικνώθηκαν δραματικά, η ΣΑΤΑ περικόπηκε στο 65%, ενώ δυσχερής ήταν και η αναλογία στις χρηματοδοτήσεις του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων».

Η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 29 Αυγούστου σε μια κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Κιλκίς, χοροστατούντος του μητροπολίτη Εμμανουήλ, ο οποίος ευχήθηκε ευόδωση των προσπαθειών της νέας Δημοτικής Αρχής «για την παραγωγή χρήσιμου και αποδοτικού έργου στο Δήμο Κιλκίς».

orkomosia_3

Στη σύντομη ομιλία του ο κ. Σισμανίδης αναφέρθηκε στις κατευθυντήριες αρχές που θα ακολουθήσει η νέα Δημοτική Αρχή, υπογραμμίζοντας την υποχρέωση των τοπικών αρχών «να ορθώσουν αποφασιστικά το ανάστημά τους για την αποκατάσταση του κύρους της Αυτοδιοίκησης».

Η λειτουργία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Σισμανίδης, θα στηριχθεί στο διάλογο, στη συναίνεση και στη συνεργασία. Στο πνεύμα της συναίνεσης μάλιστα, πρότεινε τη θεσμοθέτηση τακτικών συναντήσεων με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για τα μείζονα ζητήματα του Δήμου.

Για τη νέα Δημοτική Διοίκηση ο νέος Δήμαρχος Κιλκίς κατέστησε σαφές ότι θα επιμείνει ιδιαίτερα σε θέματα οργάνωσης, διαφάνειας και χρηστής οικονομικής διαχείρισης ενώ τόνισε ότι ο ίδιος σεβόμενος τις αρχές της ισονομίας και της δικαιοσύνης θα είναι Δήμαρχος όλων των πολιτών του Δήμου Κιλκίς, χωρίς να θέσει διαχωριστικές γραμμές μεταξύ δημοτών και ψηφοφόρων.

orkomosia_6

Τέλος ο Δήμαρχος Κιλκίς κάλεσε τους νεοεκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους να διδάξουν με τη συμπεριφορά και με την πρακτική τους ήθος και ευπρέπεια, αξίες που θα προσελκύσουν και τους νέους ανθρώπους ώστε να συμμετάσχουν στα κοινά και να γίνουν αξιότεροι συνεχιστές του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς.

Σην τελετή παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Γ. Γεωργαντάς, ο Γ.Δημητριάδης ως εκπρόσωπος του βουλευτή Θ. Παραστατίδη, η Αν. Πάγκου ως εκπρόσωπος της βουλευτή Ειρ. Αγαθοπούλου, ο νέος αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Π. Κολότσιος, ο νέος Δήμαρχος Παιονίας Χρ. Γκουντενούδης,  ο απερχόμενος δήμαρχος Κιλκίς Ευ. Μπαλάσκας, ο πρώην υφυπουργός Κ. Κιλτίδης, οι πρώην βουλευτές Θ. Πασσαλίδης και Γ. Φραγγίδης κι οι πρώην δήμαρχοι Αν. Αμανατίδης, και Αθ. Ρωσσόπουλος.

Το κείμενο της ομιλίας

orkomosia_5

Σεβασμιότατε, αξιότιμα μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, κυρίες και κύριοι

Η τελετή ορκωμοσίας σηματοδοτεί και τυπικά

την έναρξη μιας νέας περιόδου στα αυτοδιοικητικά δρώμενα του τόπου μας.

Ο πρώτος κύκλος της Καλλικρατικής περιόδου έκλεισε με πολλές πληγές σε όλους τους Δήμους της χώρας.

Η δυσμενής οικονομική συγκυρία περιόρισε σημαντικά τις φιλοδοξίες για μία ισχυρή αυτοδιοίκηση με οικονομική αυτοτέλεια και ανεξαρτησία και άφησε ανεκπλήρωτες προσδοκίες. Οι θεσμοθετημένοι πόροι συρρικνώθηκαν δραματικά, η ΣΑΤΑ περικόπηκε στο 65% ενώ δυσχερής ήταν και η αναλογία στις χρηματοδοτήσεις του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

Η τοπική αυτοδιοίκηση  πνέει τα λοίσθια. Βρέθηκε στο στόχαστρο της συγκυβέρνησης και της Τρόϊκα οι οποίες, ελλείψει χρημάτων, την αναγκάζουν να επιβάλλει βαριά φορολογικά μέτρα στους δημότες.

Αυτή είναι δυστυχώς η σημερινή πραγματικότητα που δε μπορούμε να αγνοήσουμε. Και πρέπει να αγωνιστούμε όλοι για την αποκατάσταση της τιμής και του κύρους της αυτοδιοίκησης.

 Πρέπει να δώσουμε νέες μάχες για την επιστροφή των  παρακρατηθέντων πόρων

που ανήκουν δικαιωματικά στους Δήμους,

για την κατοχύρωση νέων πόρων σε συνδυασμό με τις αρμοδιότητες που μας έχουν ανατεθεί.

Νομοτελειακά, σήμερα ανοίγει ένας νέος κύκλος στο Δήμο Κιλκίς.

 Η νέα Δημοτική Αρχή, όλοι εμείς οι αιρετοί εκπρόσωποι των πολιτών του Δήμου Κιλκίς στεκόμαστε ενώπιόν σας, έτοιμοι να εκτελέσουμε το καθήκον  που μας ανέθεσε με την ψήφο του ο δημότης.

Με νωπή αυτή την εντολή, καλούμαστε να ασκήσουμε έντιμη και χρηστή Διοίκηση,

 με κύριο πρόταγμα το κοινό καλό, το κοινό συμφέρον του Δήμου μας, του τόπου μας και των δημοτών μας.

Κάθε σκέψη, κάθε ενέργειά μας στο εξής, οφείλει να ευθυγραμμίζεται με το πως μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι και ωφέλιμοι στον τόπο μας.

Η νέα Δημοτική Αρχή, όπως διαπιστώνετε και εσείς, έχει τη θέληση, έχει όρεξη και διάθεση να εργαστεί σκληρά, με μεράκι και με πείσμα για να επιτύχει τους στόχους της, όπως αυτοί αναπτύχθηκαν στις προγραμματικές μας αρχές και υπερψηφίστηκαν από το σύνολο των δημοτών.

Το βασικό ζητούμενο, αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, για την πενταετία 2014 – 2019 είναι αν θα πορευθούμε σε ήρεμα νερά ή σε τρικυμισμένες θάλασσες.

Με την εμπειρία και με τη σοφία των δώδεκα χρόνων στην τοπική αυτοδιοίκηση από τη θέση του Δημάρχου Πικρολίμνης και του Προέδρου της ΤΕΔΚ Κιλκίς σας απαντώ ευθέως:

Στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχουμε την πολυτέλεια για ανούσιες αντιπαραθέσεις, για εύκολους και ανέξοδους εντυπωσιασμούς, για διαμάχες που στήνονται για το ‘’θεαθήναι’’.

 Η εποχή αυτών των θεαμάτων με φόντο την αυτοδιοίκηση έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Οι πολίτες απαιτούν από εμάς συναίνεση, δράση, δημιουργικό έργο που θα το αισθανθούν στην καθημερινότητά τους και δε θα  συγχωρήσουν αστοχίες, μικρότητες και όλες αυτές τις  εγωιστικές συμπεριφορές που δεν τιμούν την αυτοδιοίκηση.

Περισσότερο από ποτέ σήμερα επιβάλλεται ένα πλαίσιο συνεννόησης και συνεργασίας για την ανάπτυξη του Δήμου μας.

Μόνο με συνεννόηση, με ενότητα, με σύμπνοια και στοχευμένες παρεμβάσεις θα πάμε μπροστά. Και με αυτά τα εφόδια θα αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά προκλήσεις και δυσκολίες που θα παρουσιαστούν στην πορεία μας.

Σέβομαι το ρόλο και το ελεγκτικό έργο των αντιπολιτευόμενων δημοτικών συνδυασμών.

Ο γόνιμος διάλογος, ο πλουραλισμός και ο σεβασμός στη διαφορετική άποψη, είναι στοιχεία του πολιτικού μας πολιτισμού που θα έχουν πρωτεύουσα θέση στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς.

Θέλω δε, να σας διαβεβαιώσω, στα πλαίσια του δημοκρατικού προγραμματισμού, ότι αν και εφόσον η αντιπολίτευση καταθέσει αιτιολογημένη, τεκμηριωμένη και ρεαλιστική πρόταση, θα προχωρήσω άμεσα στην ανάκληση της δικής μας πρότασης και θα συνταχθώ μαζί της για την υλοποίηση αυτής της πρότασης.

Είμαι πεπεισμένος ότι για τα μεγάλα θέματα που ταλανίζουν την περιοχή μας, οφείλουμε να έχουμε μια κοινή γραμμή γιατί με αυτό τον τρόπο θα ισχυροποιήσουμε τους μηχανισμούς διεκδίκησης και επίλυσής τους.

Η συναίνεση, η σύνθεση των απόψεων, η συνεργασία είναι έννοιες που θα έχουν πρακτική εφαρμογή κατά τη θητεία μας.

Στο πλαίσιο αυτό, προτείνω επίσημα, από αυτό

 το βήμα, τη θεσμοθέτηση συναντήσεων με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων σε τακτά χρονικά διαστήματα με ατζέντα τα μείζονα θέματα που απασχολούν το Δήμο Κιλκίς.

Σε ότι με αφορά, είναι αυτονόητο ότι θα είμαι Δήμαρχος όλων των πολιτών του Δήμου Κιλκίς σεβόμενος τις αρχές της ισονομίας, της δικαιοσύνης. Δε θα υπάρξουν διακρίσεις και διαχωρισμοί δημοτών και ψηφοφόρων.

 Όλοι οι δημότες είναι ίσοι και θα έχουν την ίδια δίκαιη αντιμετώπιση από εμένα. Η πόρτα του Δημάρχου θα είναι πάντα ανοιχτή για το δημότη.

Είναι σαφές ότι εγώ προσωπικά και η νέα Δημοτική Αρχή θα επιμείνουμε σε ζητήματα οργάνωσης, διαφάνειας και χρηστής οικονομικής διαχείρισης. Με ιδιαίτερη φροντίδα θα σταθούμε στα ζητήματα των κοινωνικών δομών και στη βελτίωση της καθημερινότητας στην πόλη και στους 116 οικισμούς μας.

Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να δώσω μια πατρική συμβουλή προς όλους:

Με την πολιτική και με την ανθρώπινη στάση και συμπεριφορά μας, οφείλουμε να εμπνεύσουμε τις νεότερες γενιές, να διδάξουμε ήθος, ευπρέπεια και αξιοσύνη ώστε να έρθουν κοντά στο Δήμο και να συμμετέχουν στις δημόσιες υποθέσεις ως αξιότεροι από εμάς συνεχιστές. Αυτή θα είναι και η μεγαλύτερη επιτυχία στο έργο μας.

Εύχομαι σε όλους μια καλή και δημουργική θητεία επ’ ωφελεία του Δήμου Κιλκίς, επ’ ωφελεία των συνδημοτών μας. Καλοστέργιωτοι.

Σας ευχαριστώ.

 

Πηγή

Δραγανίδης Νίκος Μαθηματικός Κιλκίς

rosso

 

προσφορές deals

Τελευταία νέα

Αναρτήθηκε στις 24/04/2023, 20:30 από XRP Live
youtube-id-ocwsigrqhji Ripple and XRP have been making headlines in the crypto world recently. Brad Garlinghouse, the CEO Ripple and XRP have been making...
Αναρτήθηκε στις 17/04/2023, 01:14 από StefWebTv
youtube-id-dhsb7vxl7bi Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022 - 2023 | ΠΑΟΚ Κρηστώνης - Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022 - 2023 | ΠΑΟΚ Κρηστώνης - ΑΠΟΛΛΩΝ...
Αναρτήθηκε στις 17/04/2023, 00:14 από StefWebTv
youtube-id-n6yaqa5kbtk Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022-2023 Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022-2023
Αναρτήθηκε στις 14/04/2023, 19:47 από StefWebTv
youtube-id-l8bql9sq_mc www.360diasasis.gr | 360 Εικονικές περιηγήσεις | 360 Virtual tours services www.360diasasis.gr | 360 Εικονικές περιηγήσεις | 360...
Αναρτήθηκε στις 09/04/2023, 17:53 από StefWebTv
youtube-id-natoetdhxo8 Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Ποντιακός...
Αναρτήθηκε στις 08/04/2023, 23:12 από StefWebTv
youtube-id-_sr1c7ai26m Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Ποντιακός...
Αναρτήθηκε στις 05/04/2023, 19:48 από StefWebTv
youtube-id-hmwhg1g6os 360 Google street view για επιχειρήσεις. 360 Google street view για επιχειρήσεις.
Αναρτήθηκε στις 04/04/2023, 16:36 από StefWebTv
youtube-id-jv8l-juq4h8 Βίντεο Εικονικής περιήγησης Μικροβιολογικού Ιατρείου Βίντεο Εικονικής περιήγησης Μικροβιολογικού Ιατρείου κ. Δημητρίου Παραστατίδη...

Η ιστοσελίδα  kilkistoday.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.