Ήταν όλοι στη συγκέντρωση του Χρ. Γκουντενούδη και του συνδυασμού του, ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ! | Κιλκίς24

Παρουσία πλήθους δημοτών που κατέκλυσαν το Κέντρο Πολιτισμού Πολυκάστρου, ενώ δεκάδες αναγκάστηκαν να μείνουν στον έξω χώρο, ο υποψήφιος δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης παρουσίασε την ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού του, που ονομάζεται «Παιονία Ισχυρή», δίνοντας το στίγμα της διοίκησης που θα ακολουθήσει, εφ` όσον του δοθεί η εμπιστοσύνη των δημοτών, την οποία ζήτησε κλείνοντας την ομιλία του.

Στην εκδήλωση έκαναν αίσθηση με τη παρουσία τους, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρώτος εκλεγμένος περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο δήμαρχος Παιονίας Θανάσης Λαπόρδας, ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Γιώργος Θεοδωρίδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλονίκης Δ. Ψωμιάδης και Ευθ. Φωτόπουλος, Πέλλας Γ. Ανδρίτσος, Κιλκίς Π. Θωμαίδης, Αν. Βεργίδης,  Χρ. Ανθρακίδης, οι πρώην δήμαρχοι Γ. Πολυχρονίδης (Αξιούπολης), Στ. Παπαπαναγιώτου (Γουμένισσας), Ευθ. Κουρτζανίδης (Ευρωπού), Γ. Δαμιανίδης, Τ. Τατσίδης και Δημ. Σμυδάκης (Πολυκάστρου), Αθ. Ρουσσόπουλος (Γαλλικού) και Δ. Σισμανίδης (Πικρολίμνης).

IMG_4622

Η ομιλία 

Συνδημότισσες και συνδημότες,

σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την μεγάλη ανταπόκρισή σας και τη μαζική σας παρουσία στο αποψινό προσκλητήριο ευθύνης που απευθύνουμε για τον τόπο μας, για το Δήμο Παιονίας.

Η παρουσία σας μας τιμά ιδιαίτερα!

Γεννήθηκα, μεγάλωσα, εργάζομαι και ζω με την οικογένειά μου στο Πολύκαστρο. Η φύση της δουλειάς μου -ως γεωτεχνικός- με έφερε κοντά σας στην ευρύτερη περιοχή της Παιονίας. Μαζί με τον αγρότη, τον κτηνοτρόφο, τον βιοτέχνη, τον έμπορο, τον υπάλληλο πορεύομαι όλα αυτά τα χρόνια. Μαζί μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες, τις ίδιες καθημερινές συνήθειες και ασχολίες, τα ίδια όνειρα. Απλός, προσιτός, χαμηλών τόνων, με αυτοπεποίθηση στις δυνατότητες μου, ανοιχτός στον διάλογο και στις συνεργασίες.

gountenoudis-ISXIRI PAIONIA_14 (1)

Σας γνωρίζω και με γνωρίζετε.

Αυτός είμαι, ένας από εσάς. Ο Χρήστος Γκουντενούδης.

Τα τελευταία χρόνια πορεύομαι και στο δρόμο της Αυτοδιοίκησης.

Πρώτα της Νομαρχιακής, ως Νομαρχιακός Σύμβουλος και Αντινομάρχης.

Μετέπειτα της Περιφερειακής, ως πρώτος Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, όπου είχα την τιμή να εκλεγώ με το ψηφοδέλτιο του Παναγιώτη Ψωμιάδη -που ευχαριστώ για την τιμή που μου έκανε-  και συνεχίζω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου και ως Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας, δίπλα στο σημερινό Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, τον οποίο ευχαριστώ και αυτόν.

Ως Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Κιλκίς και της διαχειριστικής επιτροπής του LEADER συμβάλω στην αξιοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών κονδυλίων για την αγροτική παραγωγή και τον αγροτουρισμό.

IMG_4617

Με τις ίδιες ηθικές αρχές που πορεύομαι στην προσωπική μου ζωή, πορεύομαι και στη δημόσια ζωή. Αγάπη για τον τόπο μου και ανιδιοτελής προσφορά.

Η καλημέρα του πολίτη είναι για μένα εντολή για το καλύτερο και το παράπονό του αφορμή για σκληρότερη δουλειά.

Πέτυχα να καταστήσω τον πολίτη ισότιμο συνομιλητή μου, γιατί η επίλυση του όποιου προβλήματός του δεν υπήρξε ποτέ για μένα ταλαιπωρία ή ενόχληση, αλλά καθήκον.

Και αυτό έχει αναγνωριστεί από εσάς και σας ευχαριστώ.

Μόνο οι κοντόφθαλμοι άνθρωποι δεν μπορούν να δουν και να αναγνωρίσουν αυτή την προσφορά. Τους το λέω, δε, ευθέως: «καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται». Ας το καταλάβουν μια και καλή αυτοί που κακοπροαίρετα και έντρομα επιχειρούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να κάνουν το «άσπρο-μαύρο» ως προς το πρόσωπο μου και την εντιμότητα μου.

ISXIRI PAIONIA_20

Χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω, πιστεύω ότι ολοκλήρωσα τον κύκλο μου στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, έχοντας στις αποσκευές μου πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες, αλλά το κυριότερο την επιδοκιμασία όλων σας, ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων.

Σας κοιτάζω στα μάτια έναν προς έναν, όπως έκανα και κάνω τόσο χρόνια, για να μοιραστώ μαζί σας τις προθέσεις και τους στόχους μου, για να μοιραστώ μαζί σας τα όνειρα που έχω για τον τόπο μας.

Σήμερα, εδώ μπροστά σε όλους εσάς, επιλέγω συνειδητά να κάνω το επόμενο μεγάλο βήμα. Τολμηρό, επιτρέψτε μου να πω.

Να τεθώ επικεφαλής μίας ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης για τον Δήμο Παιονίας.

Να είμαι δηλαδή Δήμαρχος-συμπαραστάτης δικός σας και όχι εκπρόσωπος-διαχειριστής της εξουσίας.

gountenoudis-lapordas

Σ΄αυτό τον δύσκολο δρόμο δεν είμαι μόνος. Έχω δίπλα μου την οικογένειά μου, τους συνεργάτες μου, τους υποψηφίους συμβούλους μου και φυσικά όλους εσάς που μας τιμάτε απόψε με την παρουσία σας.

«Οι τοξοφόροι Παίονες από τον Αξιό και την Αμυδώνα…» αναφέρει ο Όμηρος στο έπος της Ιλιάδας.

Παιονία η ξακουστή, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Παιονία η ευλογημένη γη από τον Θεό.

Παιονία η εύφορη γη. Γη που κρύβει μέσα της χρυσάφι -με την μεταφορική έννοια, για να μη παρεξηγηθώ. Γη, που με τον μόχθο των ανθρώπων της μπορεί να γίνει ο κινητήριος μοχλός της τοπικής οικονομίας. Από αυτή τη γη ζήσανε οι γονείς μας, από αυτήν ζούμε εμείς σήμερα, σε αυτήν εναποθέτουν τις ελπίδες τους τα παιδιά μας.

IMG_4626

Αυτό είναι και το πρώτο κιτρινοχρυσαφί χρώμα που συνθέτει το λογότυπό μας.

Η Παιονία, όμως, κοσμείται και από άλλους πολύτιμους λίθους.

Τα σμαραγδένια νερά του Σκρα και της Κούπας, η λίμνη Μεταλλείου, οι αναρίθμητοι παραπόταμοι και ο ίδιος ο Αξιός ποταμός αποτελούν πηγή ζωής και ευφορίας. Το γαλάζιο του σμαραγδιού είναι το δεύτερο χρώμα από το λογότυπό μας.

Το καταπράσινο όρος Πάικο, με τα μοναδικής ομορφιάς δάση του, τις καστανιές του, τα γραφικά χωριά του και τα ησυχαστήρια της Ορθοδοξίας μας είναι το «σήμα κατατεθέν» της Παιονίας. Το πράσινο του ζαφειριού είναι το τρίτο χρώμα του λογοτύπου μας.

Οι απέραντοι αμπελώνες σε συνδυασμό με το ιδανικό μικροκλίμα της περιοχής παράγουν τα εκπληκτικά κρασιά μας, που η γεύση τους και το ρουμπινί τους χρώμα τα έχουν κάνει φημισμένα σε όλον τον κόσμο. Το κόκκινο του ρουμπινιού είναι το τέταρτο και τελευταίο χρώμα που συμπληρώνει την παλέτα του λογοτύπου μας.

ISXIRI PAIONIA_24

Γη και όνομα είναι τα κύρια συστατικά της Παιονίας.

Κληρονομήσαμε από τους γονείς μας μια γη ευλογημένη και ονομαστή, μια γη που πρέπει να παραδώσουμε στα παιδιά μας ισχυρή.

ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ, είναι το όνομα της δημοτικής μας παράταξης.

Αγαπητοί Συνδημότες και Συνδημότισσες

Η νέα αρχιτεκτονική για την αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη διοίκηση ξεκίνησε πριν τέσσερα χρόνια, με την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης», αλλά με σοβαρά προβλήματα, πλήθος άστοχων ενεργειών και νομοθετικών παραλείψεων.

Μεταφέρθηκαν αρμοδιότητες στους Δήμους, χωρίς όμως την προβλεπόμενη μεταφορά των αναγκαίων οικονομικών πόρων. Πόρων που είναι αναγκαίοι για να αναπνεύσει και να…ζήσει η τοπική αυτοδιοίκηση.

Η τακτική επιχορήγηση των Δήμων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους μειώθηκε δραματικά, οι επιχορηγήσεις για έργα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων 25 χρόνων, μειώνοντας την πολυπόθητη ανάπτυξη.

            Πολλά τα προβλήματα, δύσκολες οι λύσεις… ΑΛΛΑ Η ΜΑΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ!!!

            Η οικονομική στενότητα που παρατηρείται δεν αφορά μόνο τους Δήμους. Αφορά κάθε Ελληνική οικογένεια.

Μέσα σ΄αυτό το κλίμα θα διενεργηθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, με έντονα τα στοιχεία της συρρίκνωσης του εισοδήματος των εργαζομένων και της μείωσης πολλών θέσεων εργασίας.

            Τα δεδομένα, δυστυχώς, δεν είναι ευοίωνα.

Απαιτούνται συντονισμένες και στοχευόμενες ενέργειες για να υλοποιήσουμε τρόπους για την καταπολέμηση της ανεργίας της τοπικής μας κοινωνίας.

Στη σημερινή κοινωνική κρίση, δεν είναι τόσο τα μικρά ή μεγάλα έργα υποδομής που θα ανακουφίσουν τους πολίτες και την κοινωνία.

Μπορούν να διευκολύνουν την ζωή τους, αλλά δεν θα λύσουν το κύριο πρόβλημά τους, που είναι η εξασφάλιση και η δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ακόμα και συμβολικής σημασίας δομές ή δράσεις, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο ή το «παράγω τοπικά, καταναλώνω τοπικά», μπορεί να ανακουφίζουν τους συμπολίτες μας, έχουμε όμως χρέος να κάνουμε τις υπερβάσεις μας σε όλους τους τομείς.

Φίλες και Φίλοι

Εδώ και 4 χρόνια περίπου, προσπαθούμε «με νύχια και με δόντια» να κρατηθούμε ζωντανοί.

Προσπαθούμε ενωμένοι -σε πνεύμα σύμπνοιας και ομοφωνίας- να δυναμώσουμε τη φωνή μας και να την κάνουμε να ακουστεί.

Με φιλότιμες προσπάθειες να προχωρήσουμε σε αναπτυξιακό σχεδιασμό, να εξυπηρετήσουμε τον πολίτη στον τόπο του, να στηρίξουμε την τοπική μας κοινωνία -ειδικά σε μία παραμεθόρια και «ευαίσθητη» περιοχή όπως η δική μας.

Θέλουμε τα συλλογικά μας όργανα -το Δημοτικό μας Συμβούλιο, οι Δημοτικές μας Επιτροπές,  να γίνουν ουσιαστικά κέντρα λήψης αποφάσεων, με ενδυναμωμένους θεσμούς, που θα φέρνουν τους πολίτες κοντά μας.

Άλλωστε, οι πόρτες μας είναι και θα είναι πάντα ανοιχτές για τους πολίτες, γιατί καλούμαστε καθημερινά να διαδραματίσουμε ένα νέο και συνάμα ισχυρό ρόλο στη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής προστασίας.

Αγαπητοί Συνδημότες,

Ο Δήμος δεν είναι μόνο για να παρέχει τις στοιχειώδεις υπηρεσίες, που μάθαμε τόσα χρόνια. Δηλαδή, την καθαριότητα, τον φωτισμό, την ύδρευση, την αποχέτευση και άλλες υπηρεσίες, που πολλές φορές ούτε αυτές δεν είναι ικανός να διαχειριστεί λόγω εξωγενών παραγόντων.

Διεκδικούμε έναν άλλο τρόπο διοίκησης, αποκεντρωμένο με ισχυρή και ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση-Δήμο.

Οφείλουμε να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους και ενδεχομένως και τον ρόλο μας.

Στόχος μας ήταν και είναι να χρησιμοποιήσουμε την συσσωρευμένη γνώση, την εμπειρία και τα εργαλεία σχεδιασμού & υλοποίησης αναπτυξιακών προγραμμάτων, χωρίς την «παραδοσιακή» γραφειοκρατία, την απουσία πολιτικής  αλλά και τις ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις, και πάντα με γνώμονα την επιτάχυνση του αναπτυξιακού μας έργου.

Να οδηγηθούμε σταδιακά σε αλλαγές -όχι μόνο στην υπηρεσιακή μας δομή, αλλά και στη συμπεριφορά και στην νοοτροπία μας, που πολλές φορές είναι καθοριστικές.

Για αυτό το λόγο, σαν Δήμος Παιονίας και σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους τοπικούς μας φορείς (περιφέρεια, επιμελητήριο, εμπορικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι, εργατικό κέντρο, αναπτυξιακή εταιρεία κ.α.) περνάμε σταδιακά στη διαφοροποίηση και στην αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων μας.

Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για ένα περιβάλλον, που ευνοεί τη δημιουργία δικτύων συνεργασίας, με την ανάδειξη των τοπικών ιδιαιτεροτήτων, προωθώντας τα τοπικά μας προϊόντα που είναι συνδεδεμένα με τον τρόπο ζωής και τον πολιτισμό μας.

Ο παρεξηγημένος πρωτογενής τομέας, είναι ένας από τους ελάχιστους παραγωγικούς τομείς άμεσης απόδοσης, στον οποίο οφείλουμε να δώσουμε μεγάλη βαρύτητα.

Τα ξεχωριστά και ποιοτικά προϊόντα της εύφορης γης μας, από την Γουμένισσα, την Αξιούπολη, την Ευρωπό και το Πολύκαστρο, μας δείχουν τον δρόμο, ο οποίος μέσα από την ανάδειξή τους, αναδεικνύει το Δήμο μας.

Ήδη καταθέσαμε φάκελο και έχει ολοκληρωθεί κατά το ήμισυ η διαδικασία πιστοποίησης ονομασίας προέλευσης (Π.Ο.Π.) του κάστανου του Πάικου. Αυτή την τακτική θα την επεκτείνουμε και στα υπόλοιπα εκλεκτά μας προϊόντα. Για τα ήδη πιστοποιημένα κρασιά μας, αυτό που χρειάζεται επιπλέον είναι η καλύτερη προώθησή τους στις αγορές του εξωτερικού.

Ο Δήμος Παιονίας χαρακτηρίζεται και ως «η πύλη της Ελλάδας». Γιατί από τους δύο συνοριακούς μας σταθμούς -των Ευζώνων και της Ειδομένης- διέρχονται κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες, με προορισμό άλλες περιοχές της όμορφης πατρίδας μας. Πόσοι από αυτούς έχουν δοκιμάσει τα τοπικά μας προϊόντα? Πόσοι από αυτούς έχουν κάνει έστω και μία διανυκτέρευση? Δυστυχώς, ελάχιστοι! Αναρωτηθήκαμε ποτέ γιατί? Γιατί φταίει η εσωστρέφειά μας και η έλλειψη των απαραίτητων υποδομών.

Οι σπάνιες ομορφιές του Πάικου και το οροπέδιο τω Μεγάλων Λιβαδίων, οι καθαρές όχθες της λίμνης Μεταλλείου και του Αξιού ποταμού, η τοπική μακεδονίτικη αρχιτεκτονική των γραφικών οικισμών του Σκρα, της Κάρπης, της Γρίβας, της Καστανερής  σε συνδυασμό με το αρχαιολογικό χώρο της Ευρωπού, τα μοναστήρια του Οσίου Νικοδήμου και του Αγίου Ραφαήλ, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αξιούπολης και τα νεώτερα μνημεία της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, καθιστούν την Παιονία ως ένα Δήμο ελκυστικό και προσιτό για να τον επισκεφθούν Έλληνες και ξένοι τουρίστες και να απολαύσουν ζεστή φιλοξενία και πολλές δραστηριότητες στην φύση.

Ο θρησκευτικός-μοναστηριακός τουρισμός, καθώς και ο φυσιολατρικός οικοτουρισμός είναι δύο από τις ήπιες και εναλλακτικές μορφές τουρισμού που απαιτείται να στηρίξουμε και να προωθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Όπως το έργο της κατασκευής του δρόμου προς την Ιερά Μονή Αγίου Ραφαήλ που ξεκίνησε από την Περιφερειακής Ενότητας.

Επιτέλους, εμείς οι ίδιοι ΜΠΟΡΟΥΜΕ να αποτελέσουμε τον πυλώνα εξωστρέφειας και ενδυνάμωσης της τοπικής μας οικονομίας.

Ακόμη, ο Δήμος μας -ως Δήμος της ανάπτυξης και της προοπτικής- πρέπει να έχει ένα ολοκληρωμένο και ασφαλές οδικό δίκτυο, το οποίο θα επιτρέπει να αναπτυχθούν η γεωργοκτηνοτροφική παραγωγή, οι επιχειρηματικές δραστηριότητες αλλά και ο τομέας του τουρισμού.

Η επιτυχία του αναπτυξιακού ρόλου του Δήμου μας δεν νοείται χωρίς την προστασία του περιβάλλοντος, το οποίο πρέπει να προσέξουμε ως κόρη οφθαλμού. Είναι υποχρέωση στα παιδιά μας.

Αυτήν τη στιγμή χρειαζόμαστε όσο ποτέ άλλοτε έναν Δήμο της αλληλεγγύης και της κοινωνικής πρόνοιας. Στις δύσκολες συγκυρίες που βιώνουμε η δημοτική αρχή οφείλει να ανακουφίζει τους αδύναμους και αδύνατους με σεβασμό και αξιοπρέπεια, πάντα σε συνεργασία και συντονιστή την Εκκλησία.

Στόχος μας είναι να εγγυηθούμε, στο μέτρο του δυνατού μας, την κοινωνική συνοχή και να δημιουργήσουμε ένα δίχτυ προστασίας στα πλέον ευαίσθητα τμήματα πληθυσμού που κατεξοχήν πλήττονται από την οικονομική κρίση.

Ποιον άλλον ρόλο μπορεί να διαδραματίσει ο Δήμος Παιονίας?

Εκείνον της πρωτεύουσας της αδιαμφισβήτητης πολιτιστικής παράδοσης και κληρονομιάς. Σε αυτήν τη γη συναντώνται πολλές και διαφορετικές πολιτισμικές ρίζες και παραδόσεις, με τους Συλλόγους να αναπτύσσουν έντονη και αξιοζήλευτη δράση. Την υποστηρίζουμε, την ενθαρρύνουμε και τη συντονίζουμε προκειμένου να αποκτήσει μεγαλύτερη εξωστρέφεια. Κοντά στην παράδοση, πολιτιστικά γεγονότα και φεστιβάλ όπως για παράδειγμα το «ράλλυ σαραβαλάκι» και διεθνείς αγώνες, κάνουν ακόμη πιο ελκυστική την περιοχή μας.

Τέλος, ας μη ξεχνάμε την νεολαία μας. Οι νέοι είναι το μέλλον αυτού του τόπου, οι νέοι είναι αυτοί που πρέπει να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους, να διαδραματίσουν κυρίαρχο ρόλο στην προσδοκώμενη ανάπτυξη, να συμμετάσχουν ενεργά στα κοινά. Τους θέλουμε μαζί μας!

Φίλες  και Φίλοι

Τα προβλήματα μέρα με τη μέρα διογκώνονται και τα περιθώρια για την εξεύρεση λύσεων συνεχώς να στενεύουν.

Δεν πρέπει να συνεχίσουμε να έχουμε «τα χέρια δεμένα» και να αναμένουμε τον «από μηχανής Θεό» να δώσει λύσεις !

Να πάρουμε τις τύχες του τόπου μας στα χέρια μας !

Να κρατήσουμε τον «πήχη ψηλά» στην παροχή υπηρεσιών, στην εξυπηρέτηση του πολίτη, στην όποια διαφαινόμενη αναπτυξιακή προοπτική.

Να στοχεύουμε πάντα για το καλό του τόπου μας.

Φίλες και Φίλοι,

Για να πετύχουμε τον στόχο μας πρέπει να αποτρέψουμε τις μικροκομματικές σκοπιμότητες και των ετικετών, που δεν έχουν καμία σχέση με τις ιδεολογίες και τα προγράμματα. Αυτά δεν βοηθούν αλλά δυσχεραίνουν την όποια τοπική προσπάθεια για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας.

Είναι γνωστό που ανήκει ο καθένας μας. Δεν υποτιμούμε τον ρόλο των κομμάτων στην λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Θεωρούμε όμως εξαιρετικά αρνητικό την νοοτροπία κάποιων να καθοδηγείται η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποκλειστικά από κομματικές λογικές.

Σ’ αυτόν τον τόπο γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά. Ζούμε μαζί, δώσαμε εξετάσεις στην ζωή μας, στην οικογένεια μας, στην δουλειά μας.

Όταν λέμε συνεργασία, ενότητα και ομοψυχία το εννοούμε και δεν το αναφέρουμε για να ακούγεται όμορφο και ελκυστικό.

Καταθέτουμε μια ξεκάθαρη και γνήσια αυτοδιοικητική πρόταση και πάνω σε αυτή θέλουμε να κριθούμε χωρίς να ισοπεδώνουμε ανθρώπους και προσφορές.

Με σοβαρότητα και ευθύνη, χωρίς κραυγές και τυμπανοκρουσίες, που δεν οδηγούν πουθενά και φέρνουν μια ανούσια πόλωση.

Αυτή η δημοτική παράταξη συγκροτήθηκε από άτομα γνωστά, ικανά και άξια. Αποτελείται από ανθρώπους της «διπλανής πόρτας» που έχουν δουλέψει στη ζωή τους και ξέρουν τι σημαίνει μεροκάματο και σκληρή δουλειά.

Σήμερα δεν είμαστε εδώ για να θριαμβολογήσουμε για την αριθμητική μας δύναμη, που θα μας ανακηρύξει νικητές στις εκλογές του Μαΐου. Γιατί απλά, στις εκλογές του Μαΐου δεν θα πρέπει επιτέλους να υπάρχουν νικητές και ηττημένοι.

Οι δημότες με την ψήφο τους θα τοποθετήσουν τον καθένα υποψήφιο σε μια θέση ευθύνης. Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση θα πρέπει επιτέλους να αποκτήσουν και να υπηρετήσουν τον θεσμικό τους ρόλο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, οι Δημοτικές Επιτροπές και τα Δημοτικά Νομικά Πρόσωπα, μας χωράνε όλους. Όχι μόνο τους εκλεγμένους, αλλά και όλα τα μέλη των Δημοτικών συνδυασμών. Και όπου χρειασθεί και υπάρχει ενδιαφέρον, μπορεί και πρέπει να συμμετέχουν και πολλοί απλοί δημότες.

Τελειώνοντας, να υπογραμμίσω ότι τα τέσσερα χρώματα του λογότυπού μας αποκτούν και μία δεύτερη συμβολική σημασία: δηλώνουν από τη μια ότι η παράταξή μας αποτελείται από άτομα που προέρχονται από όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους, χωρίς κομματικές ταυτότητες και αγκυλώσεις και από την άλλη ότι ζητάμε τη δική σας στήριξη απ΄όπου κι αν προέρχεστε.

Γιατί το «Π» της ΠΑΙΟΝΙΑΣ μας ΕΝΩΝΕΙ…

Γιατί όλοι εμείς που αποφασίσαμε να στρατευτούμε σ’αυτή την κοινή αποστολή, μας ενώνει το όραμά μας για μια ΠΑΙΟΝΙΑ ΔΥΝΑΤΗ.

Θέλουμε την ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ, γιατί εμείς βλέπουμε να υπάρχει η κοινή διάθεση να σχεδιάσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

Το πρόγραμμά μας είναι ανοιχτό σε κάθε πρόταση, ιδέα ή στόχο.

Τα στερεότυπα δεν μας αφορούν.

Αναζητούμε την καινοτομία και την πρωτότυπη ιδέα.

Θέλουμε το μεράκι και την εργατικότητα.

Πολύ σύντομα η ιστοσελίδα του συνδυασμού μας θα ανοίξει, προκειμένου να καταθέσετε όλοι εσείς τις ιδέες, τις προτάσεις και τις παρεμβάσεις σας.

            Φίλες και φίλοι,

            αγαπητοί συνδημότες

Οι σκέψεις που σας παρέθεσα δεν αποτελούν το πρόγραμμα διοίκησης του δήμου Παιονίας. Δεν είναι δηλαδή το κυβερνητικό μας πρόγραμμα. Αυτό θα παρουσιασθεί εξειδικευμένο και κατά τομέα σε μελλοντικές μας συναντήσεις και επικοινωνίες. Σήμερα απλά θέλησα να καταθέσω και να θέσω υπόψη σας το πλαίσιο των αρχών και της Φιλοσοφίας που διέπει την απόπειρά μας. Τα λίγα παραδείγματα που ανέφερα, πιστεύω ότι δείχνουν τους λόγους που μας οδήγησαν στην απόφασή μας να διεκδικήσουμε την επιδοκιμασία σας και την ανάθεση στην παράταξη “Παιονία Ισχυρή” της διοίκησης του δήμου μας για τα επόμενα πέντε κρίσιμα χρόνια.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΑΣ.

Να είστε σίγουροι ότι οι συνεργάτες μου και’ γω θα κάνουμε το μέγιστο δυνατό για να ανταποκριθούμε μ’ επιτυχία στο δικό σας όραμα.

ΣΤΟ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΟΡΑΜΑ.

ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΣ, ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ.

Πηγή

Δραγανίδης Νίκος Μαθηματικός Κιλκίς

rosso

 

προσφορές deals

Τελευταία νέα

Αναρτήθηκε στις 24/04/2023, 20:30 από XRP Live
youtube-id-ocwsigrqhji Ripple and XRP have been making headlines in the crypto world recently. Brad Garlinghouse, the CEO Ripple and XRP have been making...
Αναρτήθηκε στις 17/04/2023, 01:14 από StefWebTv
youtube-id-dhsb7vxl7bi Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022 - 2023 | ΠΑΟΚ Κρηστώνης - Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022 - 2023 | ΠΑΟΚ Κρηστώνης - ΑΠΟΛΛΩΝ...
Αναρτήθηκε στις 17/04/2023, 00:14 από StefWebTv
youtube-id-n6yaqa5kbtk Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022-2023 Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022-2023
Αναρτήθηκε στις 14/04/2023, 19:47 από StefWebTv
youtube-id-l8bql9sq_mc www.360diasasis.gr | 360 Εικονικές περιηγήσεις | 360 Virtual tours services www.360diasasis.gr | 360 Εικονικές περιηγήσεις | 360...
Αναρτήθηκε στις 09/04/2023, 17:53 από StefWebTv
youtube-id-natoetdhxo8 Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Ποντιακός...
Αναρτήθηκε στις 08/04/2023, 23:12 από StefWebTv
youtube-id-_sr1c7ai26m Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Ποντιακός...
Αναρτήθηκε στις 05/04/2023, 19:48 από StefWebTv
youtube-id-hmwhg1g6os 360 Google street view για επιχειρήσεις. 360 Google street view για επιχειρήσεις.
Αναρτήθηκε στις 04/04/2023, 16:36 από StefWebTv
youtube-id-jv8l-juq4h8 Βίντεο Εικονικής περιήγησης Μικροβιολογικού Ιατρείου Βίντεο Εικονικής περιήγησης Μικροβιολογικού Ιατρείου κ. Δημητρίου Παραστατίδη...

Η ιστοσελίδα  kilkistoday.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.