Τα περίφημα χειροποίητα παραδοσιακά σαπούνια της Θάσου

παραδοσιακά προϊόντα Θάσου

Η οικοτεχνία παραδοσιακού σαπουνιού THASSOS SOAP ξεκίνησε την λειτουργία της στην Θάσο το 2011 από τον Μανώλη Βασίλειο, μετά από μεγάλη έρευνα και πολύ μελέτη, για την παραγωγή χειροποίητου σαπουνιού από παραδοσιακές συνταγές του νησιού με τη χρήση μιας μεγάλης ποικιλίας βοτάνων, τα οποία βρίσκονται εν αφθονία στον ευλογημένο τόπο, το νησί της Θάσου, αιθέριων ελαίων και εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου Θάσου.

Ο συνδυασμός αυτός δημιουργεί ένα πρωτότυπο και αξιόλογο προϊόν, ειδικά αν λάβουμε υπ'όψιν ότι για την παραγωγή του δεν χρησιμοποιούνται χημικές ουσίες όπως χρώματα ή συντηρητικά. Τα παραπάνω, καθιστούν το σαπούνι μας ένα αυθεντικό, υγιεινό και ευγενικό με το δέρμα προϊόν.

άσπρο σαπούνι ΘάσουΤα χειροποίητα παραδοσιακά σαπούνια που παράγουμε έχουν μια ιδιαίτερη πλούσια υφή και το άρωμά τους είναι διακριτικό αφήνοντας μια υπέροχη αίσθηση. Θα διαπιστώσετε ότι είναι αφρώδη και διαρκούν αρκετά. Είναι κατάλληλα για το σώμα ,ευαίσθητο δέρμα και μαλλιά. Είναι κομμένα σε μικρά τεμάχια που ζυγίζουν 115 gr.

Στην εγχώρια αγορά, η οικοτεχνία δραστηριοποιείται τόσο στην παραγωγή προϊόντων με την επωνυμία της THASSOS SOAP, όσο και για ιδιωτική ετικέτα, καθώς επίσης παράγουμε σαπουνάκια 15 γραμμαρίων για ξενοδοχεία.

Μέσα στο εργαστήρι φτιάχνοντας σαπούνια ελαιόλαδου απλά συνειδητοποιούμε καθημερινά τις μεγάλες ομοιότητες της μαγειρικής με τη σαπωνοποιία. Ανοξείδωτα σκεύη, ξύλινες κουτάλες, παρθένο ελαιόλαδο, μέλι, γάλα, μελισσοκέρι, σπαθόλαδο, πρόπολη, μπαχάρια υψηλής ποιότητος, αρωματικά βότανα.

Από κάθε γωνιά του εργαστηρίου ξεχύνονται μεθυστικές μυρωδιές από τα  αιθέρια έλαια.

Ξέρουμε πως φτιάχνουμε κάτι αγνό, κάτι τελείως φυσικό κι αυτό μας δίνει τη δύναμη να μπαίνουμε στο εργαστήρι και σχεδόν να ξεχνάμε να βγούμε απ’ αυτό. Όταν βλέπουμε πως ο κόσμος ευεργετείται πραγματικά από τις ιδιότητες των προϊόντων μας, καταλαβαίνουμε πως βρισκόμαστε σε σωστό δρόμο. Πως διαθέτουμε στην αγορά  κάτι σημαντικά ωφέλιμο για την υγεία και τη σωστή αναπνοή του δέρματος. Όλα είναι φτιαγμένα με το χέρι.

Δε θα βρεις μηχάνημα στο δικό μας εργαστήρι.

Οι προσωπικές μας κατασκευές για τα διαιρούμενα καλούπια, για τους πάγκους, για τους πύργους ωρίμανσης  και για τους «κόφτες» των σαπουνιών ελαιόλαδου προσδίδουν στο εργαστήρι μια ισχυρή ένδειξη γι αυτό που θέλουμε να αποκαλούμε «χειροποίητο».

Οι ξύλινοι «πύργοι» φιλοξενούν τα σαπούνια μέχρι να ωριμάσουν. Όταν το ph τους μετράται ως ουδέτερο συσκευάζονται με διαφανή μεμβράνη με όμορφες ετικέτες πάνω τους , που γράφουν «χειροποίητο, παραδοσιακό σαπούνι από την Θάσο».  

Τα σαπούνια μας παράγονται με την ψυχρή μέθοδο σαπωνοποίησης. Με αυτή τη μέθοδο οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές. Πάντα προσπαθούμε τα λάδια και η αλυσίβα να μη ξεπερνάνε τους 27 βαθμούς Κελσίου, σε όλη τη διαδικασία και τα ευεργετικά συστατικά των πρώτων υλών μας παραμένουν αναλλοίωτα.

παραδοσιακό χειροποίητο σαπούνι ΘάσουΣήμερα παράγουμε μια μεγάλη ποικιλία χειροποίητων παραδοσιακών σαπουνιών όπως:  σαπούνι ελαιολάδου τύπου Καστίλης, σαπούνι με σπαθόλαδο, μελισσοκέρι και πρόπολη, μια παλιά συνταγή της Θάσου, σαπούνι κατά της τριχόπτωσης και της πυτιρίδας με βότανα από την Θάσο, σαπούνι με πυρηνέλαιο Θάσου για το λούσιμο των μαλλιών και σαπούνι για τα μωρά και τις πολύ ευαίσθητες επιδερμίδες. Παράγουμε και σαπούνι ελαιολάδου με άρωμα λεβάντας για τους τουρίστες, που κατακλύζουν την Θάσο τους θερινούς μήνες, το οποίο προσφέρουμε σε ελκυστική συσκευασία 115 γραμ, σε διαφορετικές γλώσσες(Αγγλικά και Βουλγάρικα).

Παράλληλα παράγουμε κεραλοιφές για δερματικά προβλήματα με σπαθόλαδο και πρόπολη, με σπαθόλαδο και μέλι Θάσου και μια κεραλοιφή ιδανική για αιμορροίδες, κηρσούς και φλεβίτιδα. Επίσης παράγουμε το ονομαστό σπαθόλαδο της Θάσου, το οποίο είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες.

Τα προιόντα μας πωλούνται σε όλη την Ελλάδα μεσω του e-shop που έχουμε, www.proionta-thassou.gr, χονδρική και λιανική. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 2593091791 & 6953002384.    

 

προσφορές deals

Τελευταία νέα

Αναρτήθηκε στις 24/04/2023, 20:30 από XRP Live
youtube-id-ocwsigrqhji Ripple and XRP have been making headlines in the crypto world recently. Brad Garlinghouse, the CEO Ripple and XRP have been making...
Αναρτήθηκε στις 17/04/2023, 01:14 από StefWebTv
youtube-id-dhsb7vxl7bi Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022 - 2023 | ΠΑΟΚ Κρηστώνης - Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022 - 2023 | ΠΑΟΚ Κρηστώνης - ΑΠΟΛΛΩΝ...
Αναρτήθηκε στις 17/04/2023, 00:14 από StefWebTv
youtube-id-n6yaqa5kbtk Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022-2023 Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022-2023
Αναρτήθηκε στις 14/04/2023, 19:47 από StefWebTv
youtube-id-l8bql9sq_mc www.360diasasis.gr | 360 Εικονικές περιηγήσεις | 360 Virtual tours services www.360diasasis.gr | 360 Εικονικές περιηγήσεις | 360...
Αναρτήθηκε στις 09/04/2023, 17:53 από StefWebTv
youtube-id-natoetdhxo8 Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Ποντιακός...
Αναρτήθηκε στις 08/04/2023, 23:12 από StefWebTv
youtube-id-_sr1c7ai26m Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Ποντιακός...
Αναρτήθηκε στις 05/04/2023, 19:48 από StefWebTv
youtube-id-hmwhg1g6os 360 Google street view για επιχειρήσεις. 360 Google street view για επιχειρήσεις.
Αναρτήθηκε στις 04/04/2023, 16:36 από StefWebTv
youtube-id-jv8l-juq4h8 Βίντεο Εικονικής περιήγησης Μικροβιολογικού Ιατρείου Βίντεο Εικονικής περιήγησης Μικροβιολογικού Ιατρείου κ. Δημητρίου Παραστατίδη...

Η ιστοσελίδα  kilkistoday.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.